Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kunngjøring

Utlagt til offentlig ettersyn - Detaljregulring for Hinkefjæra, i Kirkenes Havneområdet

I medhold av Plan- og bygningslovens § 12-10 legges Forslag til detaljregulering for Hinkefjæra, i Kirkenes Havneområdet, planID: 2014001 ut til høring og offentlig ettersyn etter 1.gangsbehandling i Utvalg for Plan og Samferdsel i møte 22.04.2014, sak 041/14.

 

I henhold til Plan- og bygningsloven § 12-5 er området foreslått regulert til:

Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur,

Grønnstruktur,

Bruk og vern av sjø og vassdrag.

2014001_PLANKART FOR HINKEFJÆRA (L)(441835)_500x519[1].jpg

 

I forbindelse med gjennomføring av ny molo (Småbåthavn SH1 i gjeldende reguleringsplan Kirkenes Regionhavn) vest for Hinkefjæra omreguleres planområdet til fastland formål: park, parkeringsplasser, tekniske bygg og en liten del til havneområde.

Reguleringsforslagets hovedidé, hovedgrep: området vil deles i 2 hoveddeler: parkområdet langs sjøen og trafikkområdet med teknisk bygg langs E6. Parkdelen langs sjøen vil forlenge framtidig strandpromenade, mens trafikkområdet med teknisk bygg er på en måte en randsone/overgangssone mellom myke trafikanter (folk) og harde trafikanter (bil).

Eksisterende kommunal pumpestasjon til kommunal avløpsnett kan etter søknad renoveres eller utvides med offentlig toalettløsning, servicebygg for Hinkefjæra området.

Behovene for småbåthavn vil dekkes ved gjennomføring av en ny molo - Småbåthavn SH1,vest for ”Hinkefjæra”. I den sammenheng blir det hensiktsmessig å endre bruk fra havne til fastland formål. Dette sikres med rekkefølgebestemmelser.

Det at Hinkefjæra feller tørr ved lavvann reduserer bruken av bukta. Vinterstid har den høy isbru og er ofte fylt med is. Hinkefjæra som den er i dag, kan ikke kalles for et lek- og rekreasjonsområde heller; området er ikke egnet til almen bruk og er farlig å ferdes i.

Hvis man får igangsatt og gjennomført en ny molo på en annen sentral plass i byen vil det bli mulig å fylle ut Hinkefjæra og virkelig gjøre til et fint område å ferdes i.

Som følge av en helhetlig plan for forskjønning og utvikling av strandpromenaden i Kirkenes sentrum ble det avholdt et åpent møte (04.12.2013) angående omregulering av Hinkefjæra, hvor alle interessenter samt naboer og berørte parter kunne komme med innspill rundt dette. Planforslaget ble tilpasset til innspiller og det ble valgt å regulere del av Hinkefjæra til parkformål som vil bli fortsettelse av strandpromenaden for byens befolkning. Del av reguleringsområdet avsettes til park formål og settes rekkefølgebestemmelser som tillater utfylling av Hinkefjæra kun når en ny småbåthavn i sentrum kommer på plass.

Denne omregulering av området vil gi Kirkenes sentrum og Haganes et nytt parkområde, forlenge framtidig strandpromenade, temporær bussparkering til fremtidig Hurtigrute i sentrum (begrenset tidsskilting) og bilparkering til den nye molo.

 

 

Plandokumentene er lagt ut for offentlig ettersyn på kommunens hjemmesider (www.svk.no) og ved servicekontoret på Rådhuset, i tidsrommet 23.04.2014 – 06.06.2014. Det er i dette tidsrommet anledning til å komme med innspill/merknader til planforslaget.

Evt. innspill/merknader sendes kommunens postmottak per e-post:

postmottak@svk.no, eller Sør-Varanger Kommune, postboks 406, 9915 Kirkenes.

Vennligst oppgi vår referanse: 13/2218.

 

Plandokumentene:

2014001_PLANKART FOR HINKEFJÆRA (L)(441835).pdf

PLANBESTEMMELSER HINKEFJÆRA 10.03.14.pdf

PLANBESKRIVELSE HINKEFJÆRA 10.03.14.pdf

KOMMUNENS VURDERING I FORHOLD TIL KRAV OM KONSEKVENSUTREDNING.pdf

Illustrasjon Hinkefjæra (L)(441838).jpg

 

Relaterte artikler:

Prosjekt Strandpromenade og havneanlegg i...

Utomhusplan for deler av strandpromenaden i...