Etter at Kirkenes ble bombet sønder og sammen etter krigen ble det plantet svært mange trær etterhvert som nye hus ble bygd og byen gradvis vokste seg til igjen. Mange av trærne, som ble plantet på 40,50- og 60-tallet, har nå blitt så store at endel trær har blitt kappa ned helt eller delvis.

Etterhvert som tiden har gått har imidlertid mange av byens trær fått vokse som de ville, med det resultat at mange trær står i veien, iallefall utover fortauet til sjenanse. Dette har Sør-Varanger kommune nå tatt konsekvensene og fjernet mange billaster med kvister og greiner både fra såvel offentlig som privat grunn. Mange har utvilsomt lagt merke til hvor fint og nystrigla trærne på kirkegården ved kirka nå står.tynning gatetrær

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bent Lasse Hansen (på bilen) og Tom Mietinen hadde allerede fylt opp to lastekarm på lastebilen da svk.no påtraff dem i Klavenessgate forleden .

-Jeg har ikke tall på hvor mange lass vi har kjørt ned til fliskutteren i høst og i vinter, men det er blitt en stor dunge av det, sier Hansen, som mener jobben de gjør forskjønner byen.

-Trær trenger stell og klipp, og dette er samtidig en grei jobb man ser resultater av umiddelbart, skyter Mietinen inn.