Godt er det da å vite at vi denne uken har fått vaksinert 500 av de som er mest utsatt for smitte eller har en økt risiko for et alvorligere sykdomsforløp. Med streng prioritering og bred informasjon på forhånd er oppsummeringen av første uke med massevaksinasjon at vi lykkes med å nå de mest utsatte med de første 500 dosene deriblandt så godt som alle gravide i siste 6 mnd av svangerskapet, barn og unge voksne under 65 med alvorlig kronsik lung-, hjerte- eller karsykdom.
 
I løpet av neste uke regner vi med å kunne vaksinere de resterende pasientene i alle risikogruppene inkludert de med diabetes og de over 65 år. 1000 nye vaksinedoser er klare for å finne sin rettmessige mottaker i befolkningen. Helsesøsteren er rustet til (finger)spissene fra mandag morgen klokken 0900 i Fjellhallen. Se ellers egen artikkel for vaksinasjonstidspunkter og steder neste uke (uke 46). Ellers er det viktigste du gjør for å redusere smitten fortsatt å vaske hendene ofte med såpe og vann, hoste i albuekroken eller papirlommetørkle og hold deg hjemme til du er frisk (7 dager fra du syknet inn med influensa).
 
Er du frisk bruk helgen til å ta deg en tur ut og nyt den vakre naturen og novemberdagslyset hjemplassen vår byr på. En særlig hilsen til de nærmere 1000 glade fotballspillerne som er samlet til FeFo-cup i Barentshallen. Dere er gode eksempler på det vi ønsker oss aller mest - at friske personer lever livene sine som normalt og bruker fritiden til å holde seg i form. Vi passer godt på dere!
 
"En sunn sjel i et sunnt legeme" gir  fortsatt det beste utgangspunkt for å takle sykdom.

God helg!