Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
14. juni:

Sommeråpningstider på Servicekontoret

Vi har sommeråpningstider i uke 26 - 33 (27. juni - 12. august) kl. 10.00-14.00. God sommer! les mer ...

Del av stiftelsen Deanu ja várjjat musea siida/Tana og Varanger museumssida

Saviomusea/Saviomuseet

Saviomuseet er et nasjonalt museum over John Savios kunst og liv, og er bygget opp rundt Sør-Varanger kommunes samling av den samiske billedkunstneren John Andreas Savio (1902 - 1938) fra Bugøyfjord i Sør-Varanger. Museet eies av Sør-Varanger kommune, men skal inn i stiftelsen Deanu ja várjjat musea siida/Tana og Varanger museumssida.

saviomuseet logoSaviomuseet driver med innsamling, dokumentasjon, forskning, bevaring og formidling av John Savios kunst og livshistorie. Saviomuseet legger og vekt på forskning på eldre samisk kunst og visuelle uttrykk, samt referanseverk av urfolkskunst og kunsthåndverk. Det samarbeides med andre museer og forskningsinstitusjoner i inn og utland, og flere prosjekter er knyttet til museets virksomhet.

Saviomuseet viser en fast utstilling med et representativt utvalg av grafikk, akvareller, maleri og skisser. Det vises og en midlertidig utstilling som omhandler Per Savio og Ole Must deltakelse på Borchgrevinks ”The British Antarctic expedition” i 1898-1900, tidenes første overvintrings ekspedisjon til sydpolen.

 

 savio bilder, gumpek ja buatsuk (ulv og rein), ganda ja nieida (gutt og jente), nordbyen sett som tresnitt Tromsø 1931, copyright Saviomuseet

 

 

 

 

 

 

Beliggenhet og åpningstider

Saviomuseet inngår som del av Tana og Varanger museumssiidan og er lokalisert i Grenselandmuseet ved Førstevann i Kirkenes. Det planlegges nytt museumsbygg for Saviomuseet.

Åpningstider
Se Tana og Varanger museumssiidan  for oppdaterte åpningstider

 
Kontakt

Telefon:  +47 952 62 159

Sentralbord: +47 41 07 00 50

E-post: liv.svaleng@dvmv.no

Besøksadresse: Førstevannslia, Grenselansmuseet, Kirkenes
Postadresse: Saviomuseet, Tana og Varanger museumssiida, postmottak, Inggagoathi, 9840 Varangerbotn

Museet er under omorganisering/utvikling og har derfor begrenset kapasitet ved forespørsler om formidling. Send gjerne en epost ved henvendelser.