2-års plan for Knausen barnehage

Barnehagefakta Knausen barnehage

I Knausen barnehage skal vi legge til rette for omsorgsfulle relasjoner som grunnlag for trygghet, trivsel, glede og mestring hos barn, foreldre og ansatte. Barna skal oppleve personalet som nære omsorgspersoner og bli møtt ut fra egen personlighet, egne interesser, kompetanse og utviklingsnivå. Vi har fokus på at barna skal oppleve at de er en betydningsfull del av fellesskapet, og føle tilhørighet og tilknytning til barn og voksne i barnehagen. 

Vårt hovedsatsningsområde er lek. Vi skal bidra til et godt og allsidig lekemiljø for alle barn. Gjennom leken vil vi at barna skal oppleve samhørighet med andre og mulighet for å utvikle robuste relasjoner og vennskap. Barna kan i kraft av leken erfare balansen mellom å ivareta egne behov og ta hensyn til andre. I et godt lekemiljø sammen med andre, vil vi at hvert enkeltbarn skal få et positivt selvbilde og tro på seg selv.

Naturen befinner seg i og rundt barnehagen, og består av skog, myr, knauser, fjell og vann. Barnehagen har etablert naturplass med lavvo og gapahuk i umiddelbar nærhet. Vinterstid har vi i samme område en flott akebakke, gode skiløyper og grillhus til disposisjon.