Da lysløypa måtte forandres grunnet utbygginga av boligfeltet "Skytterhusfjellet" på Prestefjellets sørside måtte man bygge ei bru over det som nå er døpt Skytterhusveien. Det ble imidlertid etterhvert klart at brua ikke dugde til formålet da den var så bratt at mange skiløpere hadde problemer med å forsere brua.(bildet under)

gammel skibru2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Den var blant annet brattere enn det som er godkjent av helling i internasjonale langrenn (FIS-regler). I sommer ble brua bygd om, og nå fungerer den aldeles utmerket for alle aldersgrupper uansett motoriske ferdigheter.

Etter den tid har det vært mye korrespondanse mellom Rambøll, som prosjekterte brua, og Sør-Varanger kommune om hvem som skulle dekke ekstrautgiftene på vel en million kroner.

skibru 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like før jul ble det gjort en avtale der Rambøll betaler Sør-Varanger kommune 600 000 kroner av vel en million, som ble sluttsummen for arbeidet. De rundt 400 000 kronene kommunen må ut med inkluderer to ekstra betongklosser på vel fire meters høyde, som var nødvendig for at brua skulle bli funksjonell.

Her er virksomhetsleder Ivar Kaskis kommentar:

Kommunens utgangspunkt var å få dekket alle kostnadene med ombygningen. Nå fikk vil til en løsning i minnelighet, som kommunen har akseptert. I vår vurdering har flere forhold spilt inn. Hadde vi ikke kommet til en minnelig ordning ville saken endt i en rettssak. Med stor ressursbruk både internt og til advokater samt den prosessrisiko som foreligger i slike saker. Anbefalingen fra vår advokat var også å avslutte saken nå.  Vi er fornøyd med at brua nå er tilpasset alle som bruker den, og at det økonomiske delen også er avsluttet.