Det er fattet følgende vedtak i formannskapet 7.5.08 under sak 60/08: I medhold av Plan- og bygningslovens § 64a beslutter Det faste utvalg for plansaker å legge ut følgende forslag til vedtak om bruk av utbyggingsavtaler i Sør-Varanger kommune på høring i 30 dager:

1. Utbyggingsavtaler kan benyttes i hele kommunen.

2. Utbyggingsavtaler skal normalt benyttes ved feltutbygging med 6 eller flere boenheter, Utbyggingsavtaler kan også benyttes ved utbygging av større hyttefelt. Utbyggingsavtaler kan også benyttes for industri, forretnings- eller næringsareal m.v. dersom særlige forhold ikke tilsier at slike avtaler ikke bør benyttes.

3. Kommunen kan kreve fortrinnsrett til inntil 20% av boliger, boenheter eller tomter som utbyggingsavtalen omfatter, til markedspris.

4. Utbyggingsavtalen kan inneholde vilkår om gjennomføring av tiltak nedfelt i kommuneplanens arealdel, reguleringsplan eller bebyggelsesplan, så langt disse vilkår ikke er i strid med Plan- og bygningslovens § 64, med tilhørende forskrifter.

5. Utbyggingsavtaler skal inngås innen for rammene av kommunens økonomi- plan, årsbudsjett og boligbyggingsprogram. For utbygging som krever kom- munal medvirkning ut over disse rammer må utbygger påregne å forskuttere den infrastruktur som kreves.

6. Kommunalteknisk infrastruktur skal bygges ut i henhold til de standarder og den kapasitet kommunen krever. Annen infrastruktur skal utformes under hensyn til universell utforming.

7. Utbygger skal dekke de feltinterne kostnader for utbygging av infrastruktur, og i tillegg hele eller deler av kostnadene for øvrig infrastruktur som må opp- arbeides eller oppgraderes som følge av utbyggingen, så som vei, gang- og sykkelstier, parkering, vann- og avløp, fremføring av energi og fjernvarme, grøntstruktur, felles uterom, tur- og skiløyper.

8. Utbyggingsavtalene skal ta hensyn til og understøtte gjennomføringen av Boligsosial handlingsplan for Sør-Varanger kommune.

9. Kommunens rett til å innkreve refusjoner i medhold av Plan- og bygningsloven faller ikke bort, for å vidt gjelder kommunens egne kostnader, ved bruk av utbyggingsavtaler

10. Kommunen vil for nye utbyggingsområder tilstrebe en samordnet prosess mellom reguleringsplaner og utbyggingsavtaler. Rådmannen gis fullmakt til å undertegne avtaler etter at den aktuelle plan er godkjent av kommune- styret. Fullmakten kan subdelegeres.

11. Utbyggingsavtaler som fremforhandles etter at den aktuelle plan er ved- tatt av kommunestyret, skal forelegges formannskapet for godkjenning.

Administrasjonen utarbeider mal for standard utbyggingsavtale, som fremlegges for utvalget ved 2. gangs behandling av forslaget.

forslag ligger ut til offentlig ettersyn i perioden 27.05.08 - 30.06.08 på Servicekontoret i rådhusets 1.etasje, samt på www.svk.no.

Eventuelle innspill og merknader sendes til Sør-Varanger kommune, Virksomhet for plan og byggesak , postboks 406, 9915 Kirkenesinnen 30.juni 2008