Hesseng barnehage flår elghode 1Hesseng barnehages satsnings område er natur og friluftsliv. Vi ønsker å gi barna gode og meningsfulle opplevelser i naturen.
Herunder kommer også erfaringer fra jakt og fiske. Det kan være vanskelig å gi barna opplevelser fra jakt, men med engasjerte foreldre er det ikke umulig. Da vi ble invitert hjem til Kurt for å være med på flåing av et elghode ble det et spennende høydepunkt.
Til å begynne med var det litt ekkelt men snart tok nysgjerrigheten overhånd og ungene studerte elghodet. Elgens nesebor rommer nesten en hel barnehånd, den hadde skrukkete brune tenner og de dristigste kjente forsiktig på et øye. Den hadde myk mule og kjempe store ører.
Etter at skinnet var av tok Kurt frem saga for å dele hodet i to.
Vi fikk også se et ferdig montert elg gevir. Barnehagen skal få geviret til elghodet de var med å flå. Det skal vi henge opp på veggen.
Det var mye som gjorde inntrykk ved denne opplevelsen men ingen ble skremt.
Så vi vil rette en stor takk til Kurt som er med å beriker barnehage barnas verden med opplevelser, lærdom og erfaringer personalet i barnehagen sjelden har mulighet for å gi dem.

Hesseng barnehage flår elghode 2 Hesseng barnehage flår elghode 4Hesseng barnehage flår elghode 5