Projectiondesign F3+ er verdens kraftigste enkelt-chip DLP-projektor. DLP  (se også www.dlp.com)er en egen tekonologi for digital projeksjon som er utarbeidet av Texas Instruments og regnes som den mest avansert og stabile digitale projeksjonsteknologien i dag.  DLP brukes i profesjonelle sammenhenger der kravet til visuell informasjon er ekstraordinært høye. DLP står for Digital Light Processing og teknologien baserer seg på bruk av små mikro-speil som hver representerer en pixel i det endelige bildet. DLP-teknologien er den teknologien som er valgt som standard for framtidens digitale kinoer av DCI. DCI (Digital Cinema Initiatives) er en felles standardiseringsorganisasjon som er dannet av alle de store filmprodusentene i USA og som har bestemt seg for å lage felles spesifikasjoner for framtidens digitale kinosystemer. Projektoren som innstalleres i Kirkenes kino nå er riktignok en enkelt-chip DLP-projektor, mens framtidens digitale kinoprojektorer er såkalte trippel-chip DLP-projektorer. Ikke desto mindre er dette en projektor som gir et bilde som er bedre enn det de fleste noen gang har sett av digital projeksjon.

Projektoren som innstalleres i Kirkens kino har flere fargehjul som jobber tilsammen for å redusere "Regnbue-effekten" som kan være et problem med enkelt-chip DLP projektorer. Prosjektoren er ekstremt driftssikker ved at den benytter et dobbelt-lampe system som gjør at man sjelden eller aldri vil oppleve at bildet forsvinner. Projektoren kan utstyres med en rekke ulike linser for maksimal tilpasning til det ønskede visningsresultatet.

Dersom du sammenligner projektoren i Kirkenes kino med de vanlige projektorene du er vant til å bruke på konferanser og lignende vil du se at vår projektor har en oppløsning som er 2 - 3 ganger så høy, en lysstyrke som er ca 5 - 6 ganger så sterk og en kontrast-ratio som er ca 3 - 4 ganger så høy.

Du kan laste ned produktarket på Projectiondesign F3+ her.