For dem som har sett den siste fløya, den mot byen,på gamle Kirkenes skole bli revet, kan vemoden og nostalgien lett senke seg innover sinnet. Iallefall om du har noen år på baken. Det som noen tiår har gått under navnet ungdosmskolefløya er nå borte. Alt er knust i småbiter og hele bygget er historie i det Herrens år 2011.

Hva mange ikke vet er at påbygget på denne fløya ble gjort mot Storhaugen, noe som klart vises på være bilder.denne påbygginga ble gjort helt i begynnelsen av 70-tallet.

Såvidt undertegnede erindrer har fløya huset både realskole og gymnas eller Kirkenes høyere allmennskole, som var det offisielle navnet . Som noen lesere av våre nettsider husker ble ikke 9-årig grunnskole innført, som en prøveårdning, før i 1967. Kirkenes gymnas sto ferdig i 1970, og da flyttet disse elevene opp på Prestefjellets nordside.

riv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uansett er det ikke lenge før hele Kirkenes skole med sine tusenvis av tonn med beting er fjernet fra overflaten, og dem som føler mye for det bør ta seg en tur opp Prestevegen. Før det er for sent og området der skolen sto etterhvert bare blir ei plan flate. som til høsten skal være skoleplass for dagens skolebarn. 

riv 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å vandre ved ruinene vil for mange være en påminnelse om at man snart er i pensjonistaldren, samtidig som det kan påkalle minner om ungdommelig yrhet. Noen har kanskje fått sitt første kyss på en elevkveld her, atter andre var kanskje forelska i en ung mannlig lærer eller en yppig lærerinne, som det engang het, før et eller annet ombud fant det skadelig. Men de fleste opplevde nok å være forelska i en annen elev.

Tyvrøyking, både av peddik og tobakk,ulovlige turer til byen, lærere man minnes med glede, lærere man helst vil glemme, klasseturer, idrettsdager der man fikk lov å ta tida på 60-meteren eller 600-meteren som noen av oss løp. (Må få lov å nevne at jeg er skolemester både i langrenn og på 600 meter baneløp).

Alt var liksom så anderledes før i tida, og definitivt anderledes blir utseende på denne delen av Kirkenes når gamleskolen er borte, trær planet og gresset har fått satt seg.