197435265UYzEpG ph[ 1]  Kirkenes skole har konkurrert i to innledende konkurranser, og der de til slutt ble Finnmarksmestere. Fantastisk!! På torsdag og fredag går selve finalen i KappAbel av stabelen, i Arendal. Hvert fylke stiller med lag, og disse skal konkurrere med hverandre.

På torsdag møtes de til dyst i Froland, der det er løsning av matematikk- og problemløsningsoppgaver, samt fremlegging av et forberedt prosjektarbeide om matematikk og kroppen.

De tre lagene som går til den endelige finalen møtes på scenen i Saga Kino i Arendal fredag 8. april. Her er det ventet full kinosal av publikummere, med undervisningsminister Kristin Clemet i spissen. Det vil bli et skikkelig trykk fra tilskuere på elevene der de konsentrer seg om matematikkløsninger.

De fire elevene, Morten Labahå, Agnes Koi Alexandersen, Ragnhild Kaski og Håvard Hartviksen sier til Finnmarken "Vi satser på å vinne!!", og de ser allerde fram til nordisk mesterskap! Sammen med elevene reiser også lærer og coach Gunnvor Steinland.

Norgesmesterskapet, eller KappAbel, ble første gang arrangert i 2002. KappAbel er en satsing fra departementet for å styrke matematikkfaget i grunnskolen. KappAbel er oppkalt etter den norske matematikeren Niels Henrik Abel.

Abel var matematiker av anerkjent stort format alt mens han levde. Vurderingen av Abel i vår tid er at han rager blant de fremste matematikere i verden som har levd.

Det heter seg at unge Abels engasjement i matematiske problemstillinger forbløffet og imponerte, men lærerne ble også urolige for ensidigheten i hans interesse og konsentrasjon. Klassisk språk og dannelse var fremdeles idealet. Det er noe vi kan ta med oss, når vi ser barn og unge har fokus på ting som vi voksne ikke nødvendivis mener er idealet!.

Vi vil følge opp med ytterliger informasjon og bilder fra finalen i KappAbel. Vi ønsker elever og lærer  lykke til, og er sikker på at de vil få en flott opplevelse i Arendal.