Kirkenes skole arrangerer kanonballturnering hvert år like før jul. Da deltar alle elevene på mellomtrinnet, ca 110 stk. Elevene på femte trinn stilte i år med 4 lag, elevene på sjette trinns stilte med 3 lag og syvende trinn med 5 lag. Hvert lag består av syv utespillere og en konge.

kanonball6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kanonball2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spillet går ut på å skyte hverandre med en soft ball. Det laget som klarer å skyte ned alle motspillerne og kongens tre liv har vunnet. Dette er et spill som alle elevene mestrer og derfor veldig populært. Elevene spiller dette også i friminuttene. De elevene som ikke kan delta på turneringen, av forskjellige grunner hjelper til i kiosken, hvor de steiker vafler og serverer saft.

kanon6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kanonball8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I år ble det en jevn finale mellom et lag fra syvende trinn og ett fra sjette trinn. Hvor sjette gikk av med seieren! Det ble også arrangert en superfinale der vinnerlaget møtte lærerne på mellomtrinnet. Dette er en kamp som det er mye prestisje i….

Lærerne møtte da laget fra sjette trinn og de sleit seg frem til det som for dem var en utrulig viktig seier mot langt yngre motstandere uten særlig erfaring.