Det har vært hektisk de siste ukene for ansatte på Kirkenes skole,og elevene har også bidratt til at det mandag 5, desember ble skrevet skolehistorie i Kirkenes. Da hadde elevene sin første skoledag på nye Kirkenes skole, noe som selvsagt ble markert.

åpning nyskolen tove korsnes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rektor Tove Korsnes ønsket velkommen til landets flotteste skole, og takket politikere og andre som har bidratt til at skolen sto ferdig, og var temmelig sikker på at skolen vil være til glede i mange, mange år framover. Hun viste også til at det er elevene som utgjør det viktigste i skolen, og at de bidrar til at skolen skal være like fin i framtiden også.

cecilie hansen taler på nyskolen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ordfører Cecilie Hansen påpekte sterkt i sin tale at det er dagens elever som er framtiden i Sør-Varanger, og at det kan være greit å huske på for framtiden at de var med på den første skoledagen på Kirkenes skole i 2011.- Da kan dere minne barn og barnebarn på at dere var med på åpninga av landets fineste skole, sa en begeistret ordfører. Hun påpekte også at den ballast de får med seg fra Kirkenes skole vil være viktig for framtidas Sør-Varanger.

fylkesråd lisbeth isaksen taler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fylkesråd for utdanning, SV-politiker Lisbeth Isaksen, var varaordfører i perioden da politikerne i Sør-Varanger vedtok å bygge skolen. Hun var også sentral da man bestemte seg hvordan skolen skulle se ut innvendig. Klasserom eller baseskole. Isaksen var mektig imponert over nyskolen og gratulerte hele kommunen med den flotte skolen. Hun hadde også med seg gratulasjoner fra fylkesordfører Runar Sjåstad.

elever tenner adventlys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barneskolen avslutter seansen i storamfiet med å tenne adventlys og synge julesanger før de gikk til klassene der de fikk både boller og jus.

Flere av kommunestyrets representanter og den administrative ledelsen var invitert til åpninga, som dog ikke er offisiell, og disse fikk være med på omvisning på den 12,5 dekar store skolen og de var mektig imponert. Alle som en!

ordfører hansen foran dør

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På enkelte dører var det pyntet med julebånd og på pakkelappen stor det eksempelvis " Fra  Sør-varanger kommune til 3.klasse" noe både ordfører og rådmann syntes var litt søtt.