Ordfører Celilie Hansen - SP  - med ordførerkjedeSør-Varangers ordfører Cecilie Hansen har store forventinger til samarbeidet med Norsk Kulturarv., og vil oppfordre flere kommuner i Finnmark bør følgje Sør-Varangers eksempel.
 
-          Omdømme, identitet og stolthet bygges gjennom å løfte frem de stedegne kvalitetene, som kulturarven ofte representerer, avslutter ordføreren
  
Norsk Kulturarv sier de ofte hører at Finnmark har lite kulturarv og by på siden mye ble brent under krigen.
 
-          Knapt noen annen region i landet har så mye kulturarv å by på, sier direktør Simen Bjørgen, som mener både Sør-Varanger og Finnmark har store kvaliteter som en gjennom samarbeidet kan løfte frem.
 
Norsk Kulturarv har nå 80 samarbeidskommuner i Norge. Stiftelsen arbeider med både materiell og ikke materiell kulturarv og forvalter landets eneste kvalitetsmerke for kulturarvopplevelse, Olavsrosa.
 
Norsk Kulturarv er en ideell stiftelse som har som formål å bidra til vern av kulturarven gjennom bærekraftig bruk.
 
Norsk Kulturarv har hele landet som arbeidsområde.
 
Inspirasjon, opplevelser, kunnskap og identitet er viktige verdier for Norsk Kulturarv. Slike verdier blir videreført gjennom aktiv næringsutvikling med kulturarven som produktgrunnlag. Norsk Kulturarv er ett talerør overfor styresmakter og ulike alliansepartnere i næringslivet, samtidig som vi er sterkt forankret i en strategi for å synliggjøre og markedsføre kulturtiltak under mottoet "vern gjennom bruk". Ikke minst betyr dette en sterk satsing på reiselivsopplevelser med basis i kulturarvprodukter over hele landet.
 
Olavsrosestedene er fyrtårn i Norsk Kulturarvs produkt-spekter. Kvalitetsmerket Olavsrosa har en sterk profil i formidlingen av norsk kulturarv. Mottoet "Olavsrosa – våre beste opplevelser" stiller høye krav til produktkvalitet og vedlikehold av denne kvaliteten.
 
Les mer
Logo Norsk Kulturarv www.kulturarv.no
www.olasrosa.no
 
Nærmere informasjon får du ved å kontakte ordfører Cecilie Hansen tlf 78 97 74 13 eller Simen Bjørgen i Norsk Kulturarv tlf 900 32 750