Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sør-Varanger kommune vil ha behov for mange nye lærere i grunnskolen.

Rekruttering av lærere til grunnskolen

 

 

Sør-Varanger kommune vil ha behov for mange nye lærere i grunnskolen i årene som kommer. At Regjeringen følger opp kommunenes utfordringer ved å tilby ettergivelse av studielån for lærere er positivt. Det er også svært gledelig at UiT Norges arktiske universitet tilbyr lærerutdanning 1-7 og 5-10 i Kirkenes.

Sør-Varanger kommune har god erfaring med å ha lærerstudenter tett knyttet opp til fremtidig arbeidssted. Lærerstudenter har tatt nettbasert utdanning med base både ved Sandnes skole og ved Hesseng flerbrukssenter. 

 

For å bidra til rekruttering av nye lærere har Sør-Varanger kommune i 2017 dekket utgifter til eksamensavgift for ufaglærte i grunnskolen som ønsker å prekvalifisere seg for lærerutdanning.

 

Sør-Varanger kommune vil etablere tettere kontakt med studenter som tar lærerutdanning ved UiT Norges arktiske universitet ved å samarbeide med UiT om studentoppgaver/masteroppgaver og praksis. Under utdanning er det mulig å arbeide som vikar ved grunnskolene, og det jobbes nå blant annet med å kunne tilby studenter under utdanning rekrutteringsstillinger i grunnskolen.