8/10-9/10: Klokkeklovnene besøker eldreinstitusjoner i kommunen.

 

Onsdag 9/10:

18:00: Samovarkafé.

19.00: Åpningsforestilling: "Vodka, vann og glasnost - en foxtrot for tre" av Samovarteateret. (200,-/150,-)

20.15: Samovarkafé: "Borderstories: Fortellinger om folk i nord – sett nordfra" av Trine Hamran.

 

Torsdag 10/10:

18.00: Samovarkafé.

19.00: Forestilling: "Metoden" av Semaver Kumpanya (Tyrkia). (100,-)

21.15: Samovarkafé: "Ytringsfrihet og kunstens vilje - om Taksim Gezi Park og dagens Tyrkia", med Ani Haddeler Pekman fra Semaver Kumpanya og journalist Amund Trellevik (Norge).

 

Fredag 11/10:

17.00: Samovarkafé. Teaser fra Stellaris  Dans Teater "Pusterom"

18.00: Forestilling: "White dreams" av Det Karelske Nasjonalteateret i Petrozavodsk (Russland). (100,-)

19.00: Samovarkafé: "Her High North": "Sterke kvinnestemmer – nye mål i nord", med Wenche Pedersen, Ingjerd Tjelle m.fl.

 

lørdag 12/10:

11.30: Samovarkafé for hele familien.

12.30: Familieforestilling: "Askeladden på nye eventyr" av Norges beste breakdansere - Absence Crew (Norge). (200,-/100,-)

13.30-15.00: Samovarkafé for hele familien.

20.00: Samovarkafé før konserten - warm up!

21.00: Tidenes konsert med "Lady Moscow" i kafeen. (100,-)

 

Søndag 13/10:

11.00-14.00: Knalltøft breakedance-kurs med Absence Crew, for barn og ungdom (fra 10 år). Påmelding: audhild@samovar.no. (200,- per person)

18.00: Samovarkafé.

19.00: Konsert med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge med hornsolist Arkady Sikloper. (250,-/200,-)

 

onsdag 16/10:

18.00: Samovarkafé.

19.00: Konsert med Kristin Asbjørnsen og Elle Màrjà Eira. Tekster av forfatter Ingeborg Arvola, framført av skuespiller Jan Egil Engnes. Regi: Bente S. Andersen/Samovarteateret og Festspillene i Nord-Norge.

(http://www.festspillnn.no/artikkel.aspx?CMD=100&L=N&pkNews=147&pkMenu=12)

 

Sted: Sør-Varanger Kultursal, Kirkenes

Billettreservasjon: audhild@samovar.no

Utfyllende program på www.samovarteateret.com/no

 

 

Sponsor:

Barentskult

 

Samarbeidspartnere:

- Sør-Varanger Kommune

- Forsvarets Musikkorps Nord-Norge

- Festspillene i Nord-Norge

 

Kurs i breakdance med Absence Crew

Sprekt og knalltøft breakdance-kurs med Norges beste breakdansere! For danseglade barn og ungdommer fra 10 år og oppover. Kurset varer i tre timer. Her er det bare å kaste seg utpå! Pris: 200 kr per person. Påmelding: audhild@samovar.no.

 

Forsvarets  Musikkorps Nord-Norge / Forsvarets Divisjonsmusikk

Forsvarets Musikkorps Nord-Norge er et tradisjonsrikt korps med utstrakt konsertvirksomhet i hele landsdelen. Repertoaret spenner over klassisk, heavy rock, samtidsmusikk og jazz i tillegg til ordinært korpsrepertoar. Divisjonsmusikken tar turen innom Samovarteateret før de drar til Russland for å spille konserter.

 

Samarbeidskonsert mellom Festspillene i Nord-Norge og Samovarteateret

Festspillene i Nord-Norge inviterer Kristin Asbjørnsen til Finnmark, i en konsertforestilling med den samiske artisten Elle Márjá Eira. Tekstene til den prisbelønte forfatteren Ingeborg Arvola binder de to ulike konsertavdelingene sammen, der Asbjørnsens musikk, sterkt inspirert av det afro-amerikanske, både står i dialog med og kontrast til Eiras musikalske verden, med røtter i  det samiske. Tema for forestillingen er provins og metropol. Hva skjer når det lokale møter det globale? Er det mulig å leve i Nord-Norge og skape seg en karriere ute i verden? Scenekunstner og grunnlegger av Samovarteateret, Bente  S. Andersen, er regissør for oppsetningen, og tekstene blir framført av skuespiller Jan Egil Engnes.

 

OM ARRANGEMENTENE:
 

"Klokkeklovnene - klovner mot demens"

Klokkeklovnene søker å nå inn til mennesker som det er vanskelig å få kontakt med. I Norge er det i dag mer enn 70.000 mennesker som lider av demens, og antallet stiger stadig. Sykdommen gjør at kontakten med omgivelsene er vanskelig, og derfor er det få aktiviteter som er egnet til å berike deres tilværelse. Med klovnens letthet, tilstedeværelse, lekenhet, sang og musikk kan dette derfor være et kjærkomment innslag i hverdagen. Klokkeklovnene bidrar til at mennesker med demens kommer i kontakt med seg selv og med omgivelsene igjen.

 

"Vodka, vann og glasnost - en foxtrot for tre" av Samovarteateret

Samovarteaterets nye forestilling "Vodka, vann og glasnost - en foxtrot for tre" har blitt godt mottatt av publikum, og under Feelgood week har publikum igjen muligheten til å se forestillingen i Kirkenes. Forestillingen er basert på historier fra en generasjon som er i ferd med å forsvinne. En generasjon som har levd på hver sin side av den norsk-russiske grensen – før, under og etter andre verdenskrig. I dag er grensene mer åpne enn noen gang før, vi har fått grenseboerbevis her nord, verden har forandret seg. Hva gjør dette med et menneske som har levd i begge tidsepoker? I prosessen med manus har vi møtt norske og russiske pensjonister som har delt sine historier og skjebner med oss.

 

"Borderstories: Fortellinger om folk i nord – sett nordfra" av Trine Hamran

Media forteller daglig om ”den nye optimismen i nord”,  knyttet til de enorme ressursene som finnes her. Men når politikerne snakker om ressurser, snakker de gjerne om olje, gass og mineraler. Ikke om mennesker. Norges tidligere utenriksminister, Jonas Gahr Støre, har til og med sagt at vi i nord har ”orkesterplass” til utviklingen i nord. Orkesterplass... Er vi bare tilskuere til utviklingen av vår egen region? Er vi ikke hovedrolleinnhavere i å skape våre egne liv, vår egen framtid?

"Metoden" av Semaver Kumpanya (Tyrkia)

Fire personer kommer til et jobbintervju, og befinner seg i et møterom for å konkurrere om en lederstilling. Der må de gjennomgå en rekke mystiske tester kalt "Grönholm metoden", et system utviklet av den svenske professoren Grönholm for å skille de sterke fra de svake. Den spanske dramatikeren Jordi Galceran Ferrer opparbeidet seg et verdensomspennende rykte med dette stykket skrevet i 2003, hvor han beskriver de grusomme sidene av næringslivet i den moderne verden. Denne psykologiske thrilleren presentert av tyrkiske Semaver Kumpanya vil få deg til å holde pusten!

 

"Ytringsfrihet og kunstens vilje - om Taksim Gezi Park og dagens Tyrkia"

I Taksim Gezi Park i Istanbul brøt det i mai 2013 ut protester som utviklet seg til store folkeopprør. Ani Haddeler Pekman fra det tyrkiske teateret Semaver Kumpanya vil fortelle om dagens situasjon i Tyrkia, og om hvordan teateret deres blir påvirket av den urolige situasjonen der. Journalist Amund Trellevik leder samtalen.

 

"White dreams" av Det Karelske Nasjonalteateret i Petrozavodsk (Russland)

I dag er det sannsynligvis ikke mer enn 6000 nålevende igjen av urfolket Vepserne, og omtrent halvparten så mange snakker språket. Hus har blitt forlatt, hele landsbyer står tomme. Vepsiske navn finnes kun igjen på kartet og i minnet hos den eldre generasjonen."White dreams" baseres på Vepsernes liv og historie, og minnene om det vakre Vepserlandet. Musikken, lyssettingen, det melodiske vepserspråket og historiske videoer og elementer gjør at selv publikum som ikke kan språket også kan følge denne historien.

 

Her High North: «Sterke kvinnestemmer – nye mål i nord»

Wenche Pedersen og Ingjerd Tjelle kommer for å snakke om "Her High North" - om deres erfaringer og historier fra dette prosjektet, som både var et nordområde-, kommunikasjons- og kvinneprosjekt. "Her High North" har jobbet for å synliggjøre nordområdeperspektiver basert på kvinners kunnskap, erfaringer og historier, for å fremme nye stemmer og nettverk, og samle den internasjonale nordområdekompetansen. Andre sterke kvinnestemmer vil også fortelle om sine mål i nord.

 

"Askeladden på nye eventyr"  av Absence Crew (Norge)

 

Velkommen til den energiske danseforestillingen "Askeladden på nye eventyr" - kåret til årets beste produksjon i 2013 - med Absence crew, Norges beste breakdansere i 2012!  Absence har samlet de mest kjente og kjære folkeeventyrene til en forestilling med musikk, humor, skuespill, halsbrekkende akrobatikk og ikke minst mye fantastisk dansing! Absence formidler norske folkeeventyr på en helt ny og spennende måte. Forestillingen passer for alle aldre.

 

Konsert: Lady Moscow (Norge)

Lady Moscow har siden starten i 2007 utmerket seg på grunn av sitt noe utradisjonelle og sjangeroverskridende uttrykk. Selv om bandmedlemmene kun spiller akustiske instrumenter har bandet likevel fått skussmål for å skape ”et trøkk med sin balkan-inspirerte folkrock som de fleste ordinære rockeband bare kan drømme om.” Lady Moscow har allerede rukket å gi ut to album (Barrel dance, 2008, og Things to do in Lehre, 2010), og har spilt på en rekke store scener, festivaler og arrangementer i både inn- og utland. Bandet får til stadighet ros for sine energiske liveopptredener, og omtales av flere som Norges beste liveband! Kom å dans på bordene med oss!