Det var vær ferske ordførers førstehotellåpning som ordfører, men istedet for å klippe ei sno fikk pasvikbonde Cecilie Hansen utlevert motorsag for å kappa av ei symbolsk isblokk. Sagvant som hun er gikk dette aldeles utmerket.

cec ishotell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vel inne i hotellet presenterte Kåre Tannvik fra snøhotellet årets utgave som bygger på tidligere års erfaring, men med ny kunsterisk utsmykking.

 snøhotellet

 

 

 

 

 

 

 

 

Undertegnede har vært innom de fleste utgaver av ishotellet, og mener bestemt at det de kinesiske iskunstnerne har gjort i år overgår alt,- både i kvantum og kunstnerisk kvalitet. I følge Tannvik er utsmykkinga basert på det ursamiske Sør-Varanger og motivene viser at Østens iskunstnere har truffet meget godt.

iskunst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sørvarangerordføreren, for anledningen meget passende antrukket i en kledelig lukka, lot seg også imponere over hva iskunstnerne hadde fått til med det frossne vannet. Her prøvesitter hun et av høstens reinskinn.

cch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

is

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Veldig flott og gledelig at snøhotellet vier mye plass for samisk kultur, og på den måten viser turistene at vi ikke minst også er en samisk kommune med ei lang samisk fortid og historie, sa en strålende fornøyd ordfører etter å ha tatt seg en runde i hotellet, der han blant annet slo av en prat med en av hotellvertene, Kjell Vidar Ryeng.  (bildet under)

kjell v ryeng cecilie