Tidligere i høst gikk virksomhetsleder Ivar Kaskii ut på svk.no og øvrige lokale medier og etterlyste den blå ringen rundt en utslagsvask, som hadde vært borte flere år. Kaskis bønn ble hørt av mange og flere tok kontakt. Kaskis friske og kulturbaserte initiativ ble sogar hyllet av fylkeskultursjef Marianne Pedersen. Ei dame hadde funnet en ring på en vask på ei ulovlig søppelfylling, mens andre ga råd om hvordan erstatte den originale ringen med jukseringer.

Ei dame fra Kaskis hjembygd, Bugøynes, foreslo eksempelvis at man kunne splitte de gamle vannslangene og lime dem på .

Imidlertid var det kommunes egne folk som reddet utslagsvasken fra en grå tilvårelse uten den flotte pynteringen. Vaktmesterne Stig Bratbakk og Steinar Lanto hadde lest om den savnede ringen, og i forbindelse med en jobb på Kirkenes skole åpenbarte ringen seg i et bøttekott.

utslagsvask 2

- Det ble nesten jubelscener i bøttekottet da vi kom over den blå ringen, sier de to som sørget for å fjerne ringen på utslagsvasken på skolen som snart skal saneres.

-Samtidig er det jo ingen tvil om at vasken er blitt veldig fin igjen, smiler Bratbakk.

Gleden var minst like stor da de kunne overraske Ivar Kaski og andre på teknisk med en gammel, men flott blå ring.

Bugøynesværingen Kaski var ute på oppdrag da svk.no var innom og fotograferte Lanto og Bratbakk, og denne gang fant han det tryggest å overlate scenen til de som virkelig har gjort jobben i denne viktige saken.

 

-All ære til gutta, som skjønte at den blå ringen kunne gjøre nytte for seg her hos oss. Og når de i tillegg monterte ringen i forbindelse med an annen jobb her hos oss, er det bare forbilledlig, sier han på mobiltelefon.

Renholder Kala Jega er noe mer avdempet, men gleder seg også over at ringen endelig er på plass.

utslagsvask kala Tega

 

 

 

Med bøtte viser hun klart et denne ikke glir så lett på ringen samtidig som det selvsagt er et spørsmål om hygiene.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til hvorvidt vasken i sink skal males.