Mandag var en rekke barnehageansatte samlet på Rica hotel i Kirkenes der Odd Erik Erikson ble ønsket velkommen av spesialrådgiver for barnehagene, Eva Johanne Johnsen.  Erikson holdt et inspirerende kurs med arbeidstittelen "Vi eksperimenterer i barnehagen", der han utfordret kreativiteten til deltakerne med stor suksess og mye glede.

eva johnsen

 

 

ØNSKA VELKOMMEN: Spesialrådgiver for barnehagene Eva JohanneJohnsen ønsket velkommen før Erikson med viten og humor fikk mandagstrøtte ansatte til å våkne.

 

 

 

 

 

 

Tirsdagen tok han kursdeltakerne med til gamma ved Førstevann der tema var "Læring i friluft". Han utfordret de barnehageansatte til å bruke enkle midler, som f.eks potet til å lage figurer og kreasjoner. Også bruk av gratis naturmateriale stor på dagsordenen, og resultatene var overveldende.

 

kurs ved gamma førstevann

kurs førstevann  7

 KREATIVE DAMER: Kirsten Ovesen Greiner, Torill Grønbeck,Marit Johansen, Merete Derås og Reidun Karlsen var tydelig stolt av sine kreasjoner lagd av svært så budsjettvennlig materiale.

 kurs barnehage 3 førstevann

 KERS PINK I UNDERVISNINGA: Ifølge kursleder Odd Erik Erikson (t.h) er det bare fantasien som begrenser hvilke materiale du kan bruke i banrhager og skoler. Her er Kers Pink kreativt behandlet på gråbenken.

Men rosinene i pølsa var utvilsomt matlaginga ute i det fri og i gamma. I torvgamma holdt Ella Rødvik og Anne Grete Forsmo på å lage pizza over gørne i grua, og denne ble riktig så velsmakende. Krysninga av samisk og italiensk  kultur er i ytgangspunktet krasj,-der man forvgenjter syudende reinkjøtt i ei grute, holdt damene på med små åizzaer i stekepanne Men pizzaen smakte langt bedre enn de steinovnstekte det reklameres så mye for. Var det muliugens lukta av bjørkeved som skapete den herlige smaken?

pizza i gamme kurs forstevann

 GAMMESTEKT PIZZA: Ella Rødvik (t.v) og Anne Grete Forsmo steker her pizza i gamma ved Førstevann (Vuostesmosjavvre). Kanskje blir dette en slager  for turistene?

 Kine Lantho, Merete Derås og Mads Abrahamsen var blant dagens suppekokere på bål ved vannkanten, og i det småsure høstværet  varmet grønnskassuppa med pølser de småfrosne som heldigvis hadde tatt på seg mamelukk og longs denne oktoberhøstdagen

kurs førstevann 6  .

 

 

 SUPPEKOKERE: Den anekjente rette "Grønnsakssuppe ved Førstevann" var tilberedt av Kine Lantho, Merete Derås og Mads Abrahamsen.

 

 

 

 

 

Atter andre lagde risotto, makoronigryte og kanelsnurrer og det var knapt noe igjen i grytene da den sene lønsjen var historie. Og ut fra smilene og latteren å dømme var det et vellykket kurs, som deltakerne vil ta med innholdet av tilbake til arbeidshverdagen.

Styrer Kirstein Greiner Ovesen    i Lisadellhaugen barnehage roste Erikson for opplegget og er sikker på at alle deltakerne ble skikkelig motivert til å ta med seg ny lærdom tilbake til barnehagene.

kirsten ovesen greiner

 ROSER KOMMUNEN:  -Impulser som dette vil være med på å heve kvaliteten i barnehagene, og det er veldig positivt at Sør-Varanger kommune bidrar til en bedre barnehagehverdag ved å arrangere slike kurs, ssier Kirsten Greiner Ovesen mens halvsur røyk krydret måltidet 

Kursleder Odd Erik Erikson sier til svk.no at noe av det viktigste ved hans kurs er å aktivere kursdeltakerne.

-Jeg kaller dette aktivitetskurs og når deltakerne mestrer de enkle aktivitetene gir dette erfaring og  trygghet som igjen avstedkommer ekte motivasjon. Alt dette kommer selvsagt barna til gode, mener han.