Tirsdag møttes daglig leder i Finnmarksløpet, Svanhild Pedersen ordfører Cecilie Hansen for å diskutere forandrringer i forhold til Sjekkpunkt Kirkenes. Med på møtet var også spesialrådgiver Nils Edvard Olsen og oppsynsmann Kurt Hansen fra SVK og representanter for næringsliv og Statens vegvesen.

cec. hansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temmelig sikkert vil det nye sjekkpunktet i Kirkenes flyttes fra Grenselandmuseet til Paviljongparken i byens sentrum.

- Sør-Varanger kommune er veldig positiv til å flytte sjekkpunktet til sentrum, og selv om vi nå ser på logistikken i forhold til flytting til Paviljongparken, skal det veldig mye til for at det ikke blir flytting til byen, sier en fornøyd ordfører til svk.no

parken bak rica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daglig leder Svanhild Sivertsen er også fornøyd med at man  tar i bruk Kirkenes sentrum i Finnmarksløpet når løpet forventes å ankomme Kirkenes 12. mars neste år. 

pasvik trail finnmarksløpet

-Det skaper en annen ramme og mer liv rundt sjekkpunktet, sier Pedersen, som er sikker på at hoteller og øvrig næringsliv vil merke dette positivt, samtidig som det er lettere for publikum å komme til sjekkpunktet.

Pedersen kan avsløre at Finnmarksløpet i vinter har lagt inn forandringer på ferden til Kirkenes.

- Nå vil løypa gå direkte til Kirkenes fra Neiden istedet for å gå innom Vaggetem først. Nå snur vi på det og lar kjørerne ta Pasvikdalen på tilbaketuren fra Kirkenes. Dette vil sannsynligvis føre til at flere tar hovepausen i Kirkenes, forteller Pedersen.

Hun forteller også at det går mot en klar rekord i antall deltakere i 1000 km.Rekorden så langt er 33 spann. Nå er det påmeldt over 60 spann et par måneder før søknadsfristen er gått ut,noe som forteller om hvor populært Finnmarksløpet er blitt, sier hun ivrig .