Det var en gang en gjeng 2-3 åringer som hadde så lyst å dra til Skogfoss for å se på hunder. Heldigvis så klarte de å få tak i en buss som kunne frakte dem den lange veien, for hvis de måtte gå dit hadde det tatt minst 100 år.

På bussen på tur opp.
Iver 3 år og Stian 4 årIver og Stian
2-3 åringene storkosa seg i bussen på turen oppover, de sang og trallet; "lalalalala"…., "Hjulene på bussen" osv, før de sovnet utvilt til den store opplevelsesturen.

Endelig var de fremme, og der fikk de møte ei dame som het Venke. Det var hund som eide alle de 50 hundene som befant seg på gården. Venke fortalte litt om hva 2-3 åringene skulle gjøre, å gjett om de gledet seg til å komme ut av bussen. "Men huttetu hvor mange hunder det var", tenkte 2-3 åringen.

 

Stian 4 år, Max 3 år, Ada 3 år
og barne- og ungdomsarbeider Astri.Stian Max Ada Astri
"Tru om vi tør hilse på dem?" "Jo da", sa Gaute. Han trava rett bort til den aller, aller største hunden og sa "vov, vov" eller oversatt "kan du ikke prate?" Håvard, Gustav og Marianne var også og hilste på alle hundene, men fant fort ut at de heller ville leke en stund. Dette fordi hundene ble så glad da de så alle barna, å da ble de litt ville og bjeffet litt.

Så var det tid for å teste hundesledene.  2 og 3 åringene syntes det var litt skummelt når hundene skulle seles på for da ble de så ivrige at de begynte å bjeffe igjen.  Heldigvis hadde 2 og 3 åringene med seg noen voksne som var flinke å trøste når frykten ble som verst.

 

Gaute 1 år, Preben 1 år, Ada 3 år
og barne- og ungdomsarbeider AstriGaute Preben Ada Astri
Alle 2 og 3 åringene fikk seg en kjøretur utenom Helle, for hun sa bare "Jeg vil være med en annen gang"! Å sånn er det med den saken!
Jonas, han var heldig han.  For Jonas sin "oma" var med på turen, så han, oma og Anna tok seg en sledetur. Ååååå så gøy det er, ropte de i kor.

Det skjedde noe mystisk på turen til Ada, Gaute og Preben.  De hadde en litt merkelig sjåfør som hadde tenkt å dra til Langtvekkistan.  De kjørte en helt annen vei enn de andre hadde gjort, langt inn i skogen dro de.  Sledeføreren visste heldigvis råd, de fikk snudd sleden slik at de kunne dra tilbake til de andre barna.  Men Preben ble så fryktelig sliten at han måtte ta seg en blund, igjen…

Så var det Tiril og Maren sin tur til å dra.  De skaravlet så fælt på turen og Tiril fant ut at det å ha sutt i munnen når en skal skravle så mye, NEI!, det går ikke an.  Så hun spyttet like godt sutten ut, og hvem vet…kanskje var det en av hundene som fikk smake på den.  Heldigvis kom Remi like etter å så at sutten til Tiril lå på isen.  Han plukket den opp å ga den til henne, da ble Tiril glad.
Da Espen og Oda var ferdig med å kjøre fant de en liten katt som de begynte å løpe etter.  Espen og Oda syntes at det var noe merkelig at en katt kunne være sammen med så mange hunder.  Nei, det hadde de ikke hørt om før.

Helle 3 årHelle
Etter en lang stund kjente 2 og 3 åringene at de ble sultne.  Da hadde de kjørt slede, fisket på isen og lekt med lekene sine.  "Nei, nå må vi ha mat" sa de.  Alle gikk bort til grillhytten der det var et stort bål.  Åååå, det var deilig med pølser og saft, sa Edvin.  Han kosa seg bare verre inne i grillhytten sammen med resten av 2 og 3 åringene..  Når de hadde spist seg gode og mette måtte de ut å mate hundene, for de måtte jo også få mat.

Så plutselig så de to bur.  "Tro hva som er inne i burene?", tenkte 2 og 3 åringene.  Kanskje ett troll? Å ut kom….VALPER, masse søte valper.  "Dem må vi kose med", sa 2 og 3 åringene.


Så var turen til Skogfoss over, og alle 2 og 3 åringene gjorde seg klare for en ny tur med bussen, for nå skulle de hjem til barnehagen.  Men, så slitne de var.  Etter litt skravling om hva de hadde opplevd, sovnet de av….nesten alle sammen.

 

 

Jonas 5 år og Helene 4 årJonas og Helene
Det var litt godt å komme til barnehagen igjen.  Der fikk de slappe av, hilse på 1 åringene som var i barnehagen, og spise deilig frukt.
Snipp snapp snute så var Pasvikturen ute :) :) :)

 

 

 

Barnas kommentarer til turen:

Aurora R.:"Æ holde en hundevalp"
Martin:"Eirin! Det var arti!"
Jonas:"Æ fikk kjøre 4 gang"
Sofie:"Æ likte bare store hundan"
Nadja:"Æ fekk fisk"
Martin:"Æ likt å kjør med hundan, for dæm sprang råfort"
Stian:"Æ likt å kjøre med buss, å kjøre med hundan.  Ho Eirin hompa i sete foran mæ:)  DA satt æ lamme han Iver"
Helle: Æ var i Pasvik å så på vov vovan å spiste pølsa, å ho mamma va me, åsså drakk vi juice.  Æ va redd hundan. Æ kan kjøre sløde en anna gang.
Gustav: Æ så på valpan, dæm var så søt, å ho mamma var med, åsså spiste æ pølsa.
Håvard: Æ va også i Pasvik, æ lekte med han Gustav, vi hoppa og måkka på isn, oså kjørte æ hundeslede.
Oda: Æ kjørte hundeslede.
Espen: Æ kjørte også hundeslede, også spiste æ pølsa.
Ada: Æ så på hundan, også kjørte æ slede.
Remi: Mamma va med, kjøre hundene, mamma også kjøre hundene.