August var over lange perioder en herlig måned for oss som bor i østerled. Hva skal man da si om starten på september der det ikke hår gått en dag uten at det har vært minst femten varme grader. Varmest var det på selve åpningsdagen for rypejakta, med 19,3 grader i Kirkenes.

skogerøya høst 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De siste 30 dagene har snitttemperaturen, ikke snittet av maksimumsteperuturene, men snittet for siste tretti døgntemperaturer ganget med 30, vært 12, 3 grader. Dette er hele 3,2 grader over gjennomsnittet, og varmere enn snittet for både juni og juli. Framover loves fremdeles fine temperaturer, dog ikke så høye som de har vært, og endel regne vil falle til jorden daglig utover.

høst  skogerøya  3

 

 

 

 

Uansett gulner løvet og løvet forlater etterhvert sitt modertre, og mange steder er skjønnheten blendende. Så også i en blindtarm av en minifjord i indre fjordstrøk.

 

 

 

 

Lufta lå stinn av fukt om morgenen før solas livgivende stråler jagde tåka bort, og denne overgangen er så magisk at til og med moderne mobildatatelefoner ikke klarer å formidle synet som åpenbarte seg på den bortgjømte plassen.

 skogerøya båt

 

 

 

 

Mystikken forsvinner sammen med doggen og fukten, men kamera er da mer med på notene og i stand til å formidle hvor høstvakkert det kan være i landets fineste kommune.

 

 

 

høst jakt skogerøya

Så fortvil ikke om tyttebære ikke fant det betimelig å farge bakken  i blodets farge.

Ta deg heller tid til å nyte hvert steg du tar i vår herlige, lokale natur og få øye på skjønnheten og varmen som strømmer mot deg hvis du er på parti med skaperverket.