Vi vil alle ha det fint rundt oss, og noen legger sjela si i dette, mens andre lar humla suse og hundekjeksen gro.Slik vil det vel alltid være, og ute i naturen ordner det hele seg selv.Lyng og trær vokser, avhengig av hvor mye vått som ramler ned fra oven, mens man der menneskene bor er nødt til å ta noen grep for at det skal se greit ut.

 Sør-Varanger kommune har brukt, og bruker. store ressurser på at det offentlige rom skal framstå så pent som mulig, selv om det til syvende og sist er opp til hver enkelt av oss å bidra til estetikken. Trærne som for endel år siden ble planta og bura inne i sentrum har vokst godt. Så godt at det virker som om de etter å ha sugd til seg alt av nedbør har lagret denne til tørrere tider. Om noen år vil de bli så høye at de vil danne en alle´ der de er plantet på begge sider av gata. Nå er de blitt så store at vi klart ser at utvalget ikke var tilfeldig. Alle som en av bjørka er feit og hvit bjørk.

 trær i sentrum

 

 

HAR VOKST SEG STORE: Trærne som SVK planta for noen år siden i sentrum, har vært en gedigen suksess, og de har vokst enormt siden de ble plantet.

 

 

 

 

Sommerblomstene en lokal gartner planta for kommunen i juni har tydeligvis trivdes godt i sommer og framstår som en lyrisk kilde der vi avbildet et parti i viola skrud foran Postgården.

 sommerblomster

 

 

 

 

 

 

 

 

POTENT OG VIOLA: Så flotta har disse blomstene vokst seg på en sommer med mye av både sol og regn

 

 

 

 

 

I den nyrestaurerte trafikkøya på Haganes, der fem gater møtes, er det også blitt riktig så fint. Stonehengeinspirert med brustein og blomstersirkler er den for en perle å regne, ikke minst når lyset settes på i septemberkvelden. Den spesielle utforminga gjør at mange turister stopper opp, knipser noen bilder og kommenterer nyskapningen, som ligger midt i turistleia opp fra hurtigruta.

trafikkøy haganes[ 2]    RIKTIG SÅ FLOTT: Trafikkøya med inspirasjon fra underet i Stonehenge, er blitt beplantet og dermed også et yndet motiv og påskudd for en liten pause for turistene. Med lys på i septemberkvelden blir det riktig så fint.

 

 

 

 

 

 

Uansett trengs det menneskehender for at blomstene skal holde seg fine på sommeren og utover høsten. En av de som gjør en god og lite synlig jobb i skjønnhetens tegn er Jan Noste på teknisk. Vi tok vannmannen på fersken en morgen foran rådhuset der han sørga for at blomstene fikk verdifull næring.

jan noste[ 2]