Komiteen, som har bestått av leder Nils Edv. Olsen, Vigdis Våvang, Espen Rafaelsen, Marit Larsen Løvlien og Christina Henriksen, hadde en utfordrende jobb med å plukke ut åtte navn av ialt 105 innkomne forslag.

-Allikevel klarte vi å være enstemmig om navnene, som skulle kunne relateres til skyttermiljøet i området, forteller Olsen til svk.no

Det var flere gode personforslag å velge mellom denne gangen, men kun legendariske Harald Eugen Tunstad også kalt Idrettens adelsmann i et ledende sportsblad, fikk juryens støtte. Olsen, som faktisk hadde Tunstad som nabo i Jomfrulia, er glad for at nettopp får en vei oppkalt etter seg.Uten at naboskapet har spilt noen rolle.

nils edvard olsen skytterhusfjellet   

Han hadde en finger med i alt som hadde med idrett å gjøre, og mye av idretten foregikk i området fra Førstevatn og innover forbi Skytterhuset, forteller Olsen, midt i Tunstadbakken.

 

Ifølge Olsen var Skytterhusveien et like naturlig valg. - Jeg er så gammel at jeg har vært på Skytterhuset, men folk under femti har bare hørt om huset der det ble avholdt fester og holdt kafe i. Vi som har levd et par generasjoner bruker nok Skytterhusveien om veien fra Pumphuset til tomta der Skytterhuset lå, men når vi offisielt kaller innfartsåra fra E6 og innover for Skytterhusveien tar vi også vare på historia, sier han.

Komiteen er enstemmig om følgende veinavn på Skytterhusfjellet, jfr formannskapets vedtak i sak 079/11:

1. Skytterhusveien 2. Monumentveien 3. Veteranveien 4. Standplassen 5. Avtrekkeren 6. Treffpunktet 7. Tunstadbakken 8. Prestevannslia

Veiene med nummer er jo tidligere lagt ut på kommunens hjemmeside (kart) i samband med veinavnkonkurransen.