I Sør-Varanger har man i år kunnet forhåndsstemme på Rådhuset, AMFI Kirkenes og på biblioteket. Torsdag nærmet man seg 1200 forhåndsstemmer. Blant de mange som ikke ventet til søndag eller mandag med å stemme var Hjørdis Moe (fyller 95 i oktober) og sønnen Fred.

hjørdis og fred moe

De har ulike grunner til å forhåndsstemme. Fred er jeger og drar på jakt lørdag, mens mora Hjørdis synes det er fint å kunne stemme i ro og fred .

-Det er mye mindre folk her på Rådhuset enn på Samfunnshuset, og her får jeg hjelp til å stemme i ro og mak. Synet er ikke som i yngre år, og da er flott at noen kan hjelpe med å finne frem riktig stemmeseddel, forteller den spreke pensjonisten.

Hun understreker at valget er hemmelig, men bedyrer at hun stemmer som hun har gjort ved alle valg hun har deltatt i siden noen år før krigen.

 

Mange av de som stemmer på forhånd skal ikke reise bort, men gjør fordi de synes det er greit å bli ferdig med det, som de sier, uten noen form for stress.

Man kan forhåndsstemme fra kl. 09:00 til kl. 15:00 på Rådhuset, på AMFI Kirkenes i 2. etasje fra 12:30 til 16:30 og på biblioteket i dets åpningstider til og med fredag 9. september.