Sør-Varanger kommune har blant annet gjennom ryddeaksjonen Rusken 2011 hatt sterkt fokus på orden og ryddighet rundt om i kommunen. Hele tida har man imidlertid vært bevisst på å prøve og holde orden i eget hus, og torsdag tok de rådhusansatte og postgårdansatte spader, koster og andre redskaper i egne hender og feide dermed bokstavelig for egen dør.

arnhild figenschou og elisabeth weigama dugnad rådhuset   

 

RÅ KRAFT: Arnhild Figenschou (t.v.) og Elisabeth Weigama viste muskler og dermed kom kantsteinene til sin fulle rett igjen.

 

 

 

 

I finværet med rundt sytten varmegrader og ly for nordausten var de ansatte usedvanlig motivert, og det var en fryd å se hvor fort det gikk unna i kommunal regi. Det var nesten noe fandenivoldsk over iveren etter å få det blåst at det nærmest kunne vært brukt som innslag i en kongress om arbeidslyst. Som andre hærførere gikk sjefen sjøl, rådmann Bente Larssen i bresjen og brukte store krefter for å få bort ugress og andre uønskede elementer.

bente larssen anita kurthi siri wiig   

 

 

 

 

RÅDMANN I FRONT: Bente Larssen måtte ta seg en hvil på spaden etter intens jobbing, mens Anita Kurthi og Siri Wiig overtar jobben.

 

 

 

 

 

 

- Det skulle bare mangle at ikke vi som jobber på Rådhuset skulle ta et tak for å få det fint utenfor vår egen arbeidsplass, når vi oppfordrer alle andre til å gjøre det samme, sa en svett rådmann, som måtte hvile litt på spaden etter ei tung økt. Hun så med glede på den innsats som ble lagt for dagen, og ikke minst, hvor fint det ble på Rådhusplassen.

 are yttergård dugnad

 

 

UGRESSET FJERNET MED HANDMAKT: Are Yttergård måtte ty til bare nevene i kampen for å fjerne ugress 

 

 

 

 

bodil seljesæter og vanja hågensen dugnad

 

 

FRONTSOLDATER: Bodil Seljesæther og Vanja Hågensen syntes det var herlig å få jobbe ute ei tid torsdag og viste skjulte talenter med spade og hakke.

 

 

 

 

 

 

Det er teknisk drift som daglig rydder Rådhusplassen for søppel som slenges ut av biler og rett på bakken av gående. -De gjør en flott jobb, men jobben vi gjør nå er avhengig av at bilene er borte fra sydsida av Rådhuset, og da må vi organisere det hele endel, forteller rådmannen.

 femminutt inge w svendsen og tove ruud

 

FEMMINUTT: Ingen snakker lenger om femminutt, men et lite sådan ble det tid til. Foran Tove Ruud og Inge Walter Svendsen. Med solbriller Ellen Lindkvist. Siv Wollmann arbeidende i bakgrunnen.

 

 

 

 

 

Hun understreker samtidig betydningen dette har for miljøet på Rådhuset. En utmerket anledning til å treffe folk fra andre avdelinger og snakke sammen, vi får mosjon og rimelig frisk luft. Og når vi får slikt vær som idag er det også ren helsebot, mener Larssen.