24-åringen dro til Volda etter videregående skole. Der tok han en treåring musikkutdanning samt ett års samfunnslære på høgskolen. I forrige uke ble det klart at han fikk jobb som musikklærer på Kulturskolen og samboer Gunhild fra Færøyene fikk jobb på Kirkenes skole. Per Anders er glad for at han nå har flyttet hjem igjen, selv om det var litt tilfeldig at det ble Kirkenes.

-Vi drev og søkte jobber begge to på en rekke felles steder, og rent tilfeldig kom jeg over en ledig stilling på Kulturskolen på internett tre dager før fristen gikk ut. Raskt fikk jeg unna en søknad og i forrige uke fikk jeg bekreftet ansettelsen samtidig som også Gunhild ble ansatt, forteller en engasjert hjemvendt Store.

Med ansettelsespapifrene i lomma møtte han bare positivitet hos banken og nå har de flyttet inn i leiligheta de overtok etter mora til Per Anders. Han sier til svk.no at han hele tida har vært åpen for å flytte nordover og eventuelt til hjembyen.

per anders store 2

- Jeg er definitivt ikke noe storbymenneske med altfor stor sans for de urbane kvaliteter, og i så måte, med samboer fra Færøyene, var det enkelt å si ja til å flytte hjem. Det er jo også noen økonomiske fordeler med å flytte hit, forteller han. Nå ser han fram til å få gjort unna noe malerarbeid i leiligheta sammen med samboeren, og etterhvert få dratt på noen fine turer i Sør-Varanger og Nesseby, der faren har hytte. Per Anders roser Sør-Varanger kommune for å ha vært svært velvillig med å få ting på plass.

- Jeg har bare møtt velvillighet, sier han til svk.no - Jobben var det avgjørende for vårt valg samtidig som jeg ser på det som viktig å ha kontakt med foreldrene mine i Kirkenes, smiler han før han skal kjøpe inn mer maling i finværet. han