IMAGE  00004The Losers, Burka Brothers og Lisa Vasiljeva fikk en tidlig start. De ble tildelt sitt eget lydstudio og sitt eget sett av profesjonelle plateprodusenter som skulle hjelpe dem med å spille inn sin egen musikk. Målet er at det skal utgis en dobbelt-CD etter prosjektet der også Sør-Varanger-bandene får med sine låter.

I disse dager er det etablert hele 5 mobile plateinnspillingsstudioer i Alta. Det deltar band fra fjern og nær. De bandene som er så heldige og flinke at de har fått tildelt studio-tid får meget tett og profesjonell oppfølgeing av profesjonelle plateprodusenter. I tillegg kan de unge musikerne delta på låtskriververksted, få timer hos sangpedagog og gitarlærer. På toppen av det hele repareres forsterkere og instrumenter over en lav sko. Forsterkere som det for lengst var avsagt dødsdom over har blitt som nye i hendene på en av nord-europas beste reparatører.

Tilsammen deltar nærmere 100 ungdomer på musikk-workshopen og nesten 60 band skal i sving på ulike scener i Alta. Hele kalaset avsluttes med Aronnesrocken torsdag til fredag.