Påmelding begynner nå!

Ønsker du å delta på et nyttig og gøyalt mestringskurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine?

Tankevirus er et helt nytt mestringskurs som vant Helseprisen 2016. Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer.

Hvem passer kurset for?

Tidligere trodde man at personer med psykiske plager skilte seg fra ”normale folk”, men nyere forskning har vist at de samme tankeprosessene går igjen i oss alle, bare i ulik grad.

Kurset kan passe for deg som sliter med lettere angst eller depresjon, eller for deg som rett og slett ønsker å lære mer om hvordan tankeprosessene påvirker oss i hverdagen.

Målet med kurset

1.         Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som potensielt kan gjøre
oss syke.

2.         Kunnskap om det psykologiske immunforsvaret, og om hvordan det påvirker psykisk helse. Du lærer også om hvordan du skal ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode rammer for deg selv. 

3.         Kunnskap om ulike tankevirus, og trening i å identifisere dem hos deg selv.


4.         Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til tankene dine slik at du i større grad kan fungere, også i perioder med mye negative tanker.

 

PÅMELDING                                         FRIST: 16. febr 2020

Avd. for psykisk helse og rus, Sør-Varanger kommune

Mailadresse:  alh@svk.no    TLF: 40017800

 

NAVN:

FØDSELSÅR:

ADRESSE:

MAILADRESSE:

MOBILNR:

 

Før kurset vil vi ha en samtale på telefon med hver enkelt deltaker. Vi tar kontakt med deg.

Med hilsen  Anne-Lill Haabeth og Anne Sofie Soini. Godkjente kursledere