Starten på billettsalget på Kirkenes kino ble langt mer spennende enn forventet. Kort tid før billettsalget startet skjedde det en feil i overgang mellom lokal og sentral transaksjonsserver. Dette rammet internettsalget slik at ingen internett-transaksjoner / betalinger ble verifisert og dermed kunne heller ikke kjøpet gjennomføres. Denne feilen ble rettet i løpet av fredags ettermiddag, men da var det allerede forsent. og svært mange gikk derfor glipp av premiere-billetten som de hadde planlagt å kapre på internett. Kirkenes kino beklager dette svært mye.

I tillegg måtte Kirkenes kino litt før kl 14.00 endelig konkludere med at det var en produksjonsfeil på betalingsterminalen som vi hadde kjøpt. De siste dagene før åpningen jobbet ulike teknikere meget hardt med å teste ulike koblinger og oppsettløsninger. Til slutt viste det seg altså at det var selve bankterminalen som var død. Det ble derfor sendt en ny bankterminalexpress til Kirkenes. Denne var på plass i kinoen på fredags kveld.

På toppen av det hele viste det seg at innen arbeidstidens slutt på fredag, så var fortsatt ikke filmkopien av barnefilmen Istid 2 ankommet Kirkenes. Istid 2 skulle vises allerede klokken 12.00 på lørdag og i absolutt alle ordinære situasjoner ville det ikke vært noe annet alternativ enn å avlyse barneforestillingene. Dette var en stor krise for åpningen av Kirkenes kino. Filmsjefene i SF Norge og i Fox film Norge som er det filmbyrået som har eiendomsretten til Istid 2, var imidlertid fortsatt til stede i Kirkenes fredags kveld. De beordret SF Norge sitt lager gjenåpnet fredags kveld og organiserte express-forsendelse av en helt ny filmkopi til Kirkenes med morgenflyet på lørdag. Kopien ankom Høybuktmoen 11.05 lørdags formiddag og ble umiddelbart fraktet til kinoen. Der sto to maskinister klar til å montere filmen. Kinofilmer leveres på 6 - 8 ulike filmruller og montering av en film innebærer klipping og taping av disse ulike filmrullene til en stor filmrull samt at den må monteres på avspillingssystemet. Vanligvis tar denne operasjonen ca 2 timer. Lørdag ble det imidlertid satt ny monterings-rekord i Kirkenes og klokken 12.05 var det klart til å vise historiens første barnefilm på Kirkenes kino.

Årsaken til at den opprinnelige filmen ikke var ankommet Kirkenes, var at en kino i Lofoten hadde gjort feil under forsendelsen av kino-filmen. Den skulle vært sendt mandag 15. mai men var først levert inn på postkontret fredag 19. mai.

Åpningshelgen på Kirkenes kino ble dermed mer spennende enn nødvendig. Alt som kunne gå galt, gikk i bunn og grunn galt. Men på grunn av høy beredskap fra Kirkenes kino og apparatet rundt Kirkenes kino ble de negative konsekvensene for publikum redusert til et minimum. Det positive med at alle barnesykdommene rammet Kirkenes kino samtidig, er at kinoen nå er ferdige med innkjøringsproblemer og barnesykdommer.