MusikkOgMyter Plakatbilde

 

 

 

 

 

 

 

'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konserten er basert på NRK P2s program Mytekalender, kultserien som er blitt kalt ”verdens beste radioprogram”. Det er fortsatt Terje Nordby som forteller og kommenterer – han tar oss med inn i en verden som har levd videre fra de greske mytene og helt inn i vår tid.

Barokksolistene ledes av Bjarte Eike, Norges store stjerne på barokkfiolin som i 2008 skal være årets festspillmusiker under Festspillene i Bergen. Sopran og INTRO-klassisk vinner Berit Norbakken Solset bidrar med sin praktfulle stemme.

I konserten beveger vi oss fra brennende lidenskap mot galskap i sanger av Händel og Dowland, via dårskapen i La Follia, til ridderhistoriens udødelige kjærlighet. Men det er også plass for humor og glimt i øyet når ensemblet klemmer til med irsk pubmusikk fra 1700-tallet. ”Utrolig morsomt var også variasjonene over dyrelyder der Bjarte Eike og Terje Nordby humoristisk vekslet med hverandre”, skrev en svært fornøyd anmelder i Østlands-posten etter forrige turné.

Det er duket for en stemningsfull, morsom og annerledes konsertopplevelse. Et stjernelag av musikere og en mytemester vil følge oss på den mest farefulle og avgjørende reisen et menneske kan foreta: reisen innover.

Medvirkende:

Terje Nordby - myteforteller

Bjarte Eike - barokkfiolin og musikalsk ledelse

Hans Knut Sveen - cembalo

Anders Ericson - theorbe og gitar

Kate Hearne - cello og blokkfløyte

Berit Norbakken Solset - sopran.