Her i Sør-Varanger går dessverre en del arbeidstakere på bl.a. Kimek, sommeren i møte uten å ha en jobb å gå til etter ferien, andre bedrifter igjen sliter med å få fylt alle sine stillinger. Det gjelder også Sør-Varanger kommune, som har mange ledige stillinger innen helse og omsorg spesielt, men også ved økonomi-, personal- og administrasjonsavdelingen.

Det har vært mye fokus på Kimek og deres situasjon de siste månedene, og det har vært mye møtevirksomhet med regjeringen for å få en omstillingspakke til Øst-Finnmark og Sør-Varanger, og gjennom revidert nasjonalbudsjett fikk Øst-Finnmark 105 millioner til en del omstillingstiltak. Dessverre traff den ikke Kimek spesielt, men etter min mening, inneholder den mange andre gode tiltak.

Det er fortsatt mange medier som er interessert i situasjonen her i Sør-Varanger, og i slutten av mai besøkte hele ledergruppen til VG Kirkenes og Sør-Varanger. I tillegg til nasjonale medier har jeg også blitt intervjuet av The Economist, basert i New York, nyhetsbyrådet AFP og BBC de siste ukene.

Forsommeren er også tid for generalforsamlinger hvor Sør-Varanger er hel- eller deleier, og de siste ukene har det blitt avholdt generalforsamlinger i Brendselutsalget AS, Varanger kraft AS, Kirkenes storkjøkken AS og Aurora kino AS.

Jeg har også vært så heldig å få være med på åpningen av Frivillighetens hus, musikkfest arrangert av Kirkenes Hornmusikk, 50-årsjubileum for Kirkenes Soroptimistklubb og infopunkt Gjøken de siste ukene, og ikke minst har jeg fått lov til å være med i Sør-Varanger kommunes rekrutteringsfilm, som du kan se her

Nå har jeg akkurat hatt to uker med ferie, så nå skal jeg være på kontoret de neste tre ukene. Kalenderen er enda ganske åpen, så hvis noen ønsker besøk så si gjerne ifra så kanskje jeg kan stikke innom akkurat deg.

Ønsker dere alle en god sommer og noen solfylte sommerdager enten du har ferie eller er på jobb!