Rektor Toril Degerstrøm kunne overstrømmende ønske velkommen til stinn brakke på Bøkfjord skole sist tirsdag. Allrommet, som det idag heter, var pynta til storfest med hvite duker og røde roser av de foresatte til elevene på 5/6 trinn på fjordskolen.

Toril Degerstrøm ønsker velkommen, hun og hennes kjære Bjørns  42 års bryllupsdag falt på samme dag som jubileet   dobbel feiring med andre ord

 

Rektor Toril Degerstrøm ønsker velkommen.

 

 

Fjordfolket er kjent for sine gode kaker, men kakene til jubieumsfesten ryktes å være bedre enn normalt, og sammen med kaffe og brus gikk godsakene ned på høykant. Evelyn Olsen Lid, som i si tid var blant dem som jobba hardest for at østbøkfjordingene skulle få sin egen skole, holdt sin jubileumstale, der hun også gjorde rede for prosessen, som førte til at skolen i det hel tatt ble bygd.

Evelyn Olsen Lid, hovedtaler og båndklipper

 

 

Evelyn Olsen Lid, hovedtaler og båndklipper.

 

 

 

 

 

Den våkne pensjonisten foretok også den offisielle av åpninga av skolen, førti år etter dens fødsel. Skolen ble nemlig aldri offisielt åpnet da den sto ferdig! For sitt engasjement for skolen og bygda samt sitt historiske overblikk mottok Olsen Lid velfortjente blomster. Mimring ble det også for de som var elever for førti år siden. Sangene som var plukket ut var nemlig Ain’t no sunshine(when she’s gone)og 1971-slageren til den senere bobbysocken Hanne Krogh,- Lykken er.

praten går livlig ved bordene

 

 

Praten går livlig ved bordene.

 

 

 

 

 

 

De foresatte ble også  satt tilbake til tida de selv var elever da de vandra rundt på skolen denne augustkvelden etter å hå fordøyd herlige kalorier i flytende og fast form samt flotte ord. Komiteen hadde nemlig  hengt opp en rekke klassebilder og øvrige bilder fra skolens historie, noe som ga dagens elever innføring i frisyrer og moten gjennom førti innholdsrike år.

Vivian (datter) og Eilen (mor) ser på gamle klassebilder og mimrer om skoletiden

 

 

 

Vivian (datter) og Eilen (mor) ser på gamle klassebilder og mimrer om skoletiden.

 

 

 

 

På storklasserommet var det rigga til ei utstilling, som viste utviklinga fra stensilmaskiner, balloptikon, overhead, projektor fram til dagens Smartboard.

Nina Johnsen og Torgeir Knutsen i livlig prat med tidligere lærer Sissel Sildnes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra østre Bøkfjord meldes det foruten fullt hus også om  stormende jubel, og alle som en meldes å ha vært i perlehumør.

kø ved kakedisken bøkfjord  40 år

 

 

 

Kø ved kakedisken

 

 

 

 

 

Slik tilstander gjør at pengene sitter løst, noe som igjen ga mye klingende mynt etter kakesalg og loddsalget, der pengene går til leirskoleopphold i 2013, sannsynligvis på Langedrag.