Kl 18.00:       FORESTILLING

Kl 17.30:       Shakespeare for alle

15 minutters foredrag om hva det er det som gjør William Shakespeare så levende, viktig og spennende? Riksteatrets dramaturg Tine Thomassen presenterer en evig aktuell og mangfoldig dramatiker før forestilling.

Kl 17.00:        TEATERKAFEEN ÅPNER

 

I 2016 er det 400 år siden William Shakespeares død. «Shakespeare400» vil bli markert verden over med teateroppsetninger, filmpremierer, utstillinger, seminarer og omfattende tilbud til voksne og unge. I Norge venter flere store Shakespeare-oppsetninger på flere av landets teatre. Felles for dem alle er at de settes opp av unge regissører med et nytt blikk på Shakespeare.

William Shakespeare skrev En midtsommernattsdrøm i slutten av 1590-årene. Komedien som fremdeles er et av hans mest elskede skuespill ble angivelig fremført for første gang i de mest dannede omgivelser: et adelig bryllup, med dronning Elizabeth I til stede. I lett versemål forviklet parene seg i stykket frem til forsoning og bryllup, samme seremoni som gjestene hadde vært vitne til tidligere på dagen. Skogen i skuespillet er et vakkert sted, der alver danser i måneskinnet og en frodig, britisk flora spruter frem. Men som ofte når naturen er involvert, er det noe mørkere som ligger under. Det er krefter i spill som ikke nødvendigvis bringer frem det beste i hovedpersonene.

Når multikunstneren og regissøren Jo Strømgren setter opp denne berømte klassikeren for Riksteatret, har han hatt fått med seg «Fjerdeklasses produksjoner» - et ungt og friskt ensemble som gikk på samme kull på Teaterhøgskolen. På rollelisten står Ine Marie Wilmann (aktuell i filmen om Sonja Henie), Nader Khademi (medvirker i Mammon på NRK), Eldar Skar (Okkupert på TV2), Helle Haugsgjerd (Mammon på NRK), Ingvild Holthe Bygdenes (kommer i Monster på NRK), Henriette Faye-Schjøll, Hanne Skille Reitan, Ester Marie Grenersen og Jo Adrian Haavind.

 

Riksteateret skal på turné til 50 steder i landet. Forestillingen i Kirkenes varer 1 time 50 minutt inkludert pause.