Barents at Risk Sør-Varanger bibliotek har fått låne kunstinstallasjonen ”Barents at Risk – Resources at Play” av Pikene på broen. Det er Johannes Pedersen, Morten Rask Gregersen, Maika Moerner Jensen og Moa Bjørnson i NORD arkitektgruppe i København som har laget dette tankevekkende kunstverket, som for første gang blir vist fram i Kirkenes.  

Verket er en del av PAN Barentz triennalen som turnerte Oslo-Tromsø-Murmansk-Rovaniemi-Moskva i 2009-2010. Selve verket er utformet som et spill som inviterer publikum til aktivt å sette seg inn i sentrale aspekter ved Barentsregionen.

Kunstverket er en collage av identitetsskapende elementer i regionen. ”At Risk” beskriver risikoer regionen står overfor, ”Resources” beskriver ressurser i regionen og ”Play” forklarer reglene for spillet.

Pikene på broen har et uttalt mål om å jobbe for kunst i offentlige rom. Da Sør-Varanger bibliotek fikk tilbud om å låne kunstverket, ble svaret umiddelbart et stort ja, takk. Pikene på broen , som er eier av kunstverket, ønsker å gjøre det  tilgjengelig for publikum, og  mener at verket med sitt format passer godt inn på Sør-Varanger bibliotek. Biblioteket er sentralt plassert, og besøkes flittig av barn, ungdom, voksne og også av flere turister og andre besøkende.

Barents at Risk –  Resources at Play åpner onsdag 3.august kl.12.00. Inger Johanne Amundsen fra Sør-Varanger bibliotek ønsker velkommen og Vanja Madsen fra Pikene på broen vil orientere om kunstverket.

Utstillingen er ellers åpen for publikum i bibliotekets åpningstid.

Velkommen!