Vi i ungdomsrådet har diskutert bussene og bussbillettene i vår kommune, det kom frem noen gode sider og flere negative sider.
Siden miljøet er et viktig tema den dag i dag er det flott at vi har flere fine og rene busser, mange hyggelige bussjåfører og varme i bussen. Bussene er også mer presis enn før. Dette gjør det mer fristende å ta buss.
Men det var også flere forslag til forbedring angående bussruter og billetter. For at opplevelsen skal bli bedre for alle som velger å ta i bruk buss mulighetene vi har i SørVaranger kommune.
Billettene blir for dyre for ungdommen, og andre aldersgrupper når det er såpass høy pris. Månedskortet er lite fristende da bussene kan være forsinket og man iblant møter på sure bussjåfører. 
Det som ble mest tatt opp i møtet var buss mulighetene i distriktene, også i helgene til og fra for eksempel Jarfjord, Pasvik, Elvenes, Jakobsnes og Bugøynes. Rutene burde være lettere tilgjengelig og senere busser til for eksempel Pasvik, med tanken på ungdommene der. 
Det er noen gamle ruteplakater som henger på enkelte busstopp som burde tas ned, da det fort blir forvirring. Enkelte av rutene er også feil, eller så er det at noen av bussjåførene som er sløve og dropper noen veier eller stopp. F.eks. bussen til Pasvik som skal kjøre til Bjørnevatn, bruker noen ganger å ikke kjøre dit.
111 bussen som kjører i byen er det ønsker om at man kan legge Prestøya til i ruten, fordi elevene fra videregående skole og andre som bor der, må enten gå helt til Europris eller så må de ta to forskjellige busser. De som da skal ta denne bussen fra Bjørnevatn til Prestøya må kjøpe to separate billetter, da den stopper på amfi.

Ungdomsrådet i Sør-Varanger v leder Mildrid Greiner Eik