I år er niende gang biblioteket arrangerer pepperkakeby. Tema er turisme, derav navnet ”Turistbyen Kirkenes 2013”. Biblioteksjef Hildur Eikås sa i sin velkomst at det passet godt, for det er mange turister som besøker kommunen både sommer og vinter.

Det kom inn mange flotte bidrag til byen. Tusen takk til alle som har bakt. Uten dere ville vi jo ikke ha noen by. Turistbyen er jo helt ny for oss alle, så det blir jo som å være turist i egen by.

Etter at Sandnes Ungdomskor og dirigent Sigrid Sæterhaug avsluttet sin siste sang ”I whish you a Merry Christmas”, fikk havnekaptein og borgermester Maung San Lwin overrekt borgermesterkjede.  Han steppet sporty inn på kort tid som varaborgermester for kaptein og borgermester Ole Johan Andreassen på Hurtigruta MS Nordlys. Pga været kom dessverre ikke MS Nordlys til Kirkenes på åpningsdagen.  

Flere turistbedrifter kom med bidrag til byen, Birk Husky, Sollia Gjestegård og Gapahuken restaurant, samt Thon hotell og Rica hotell. Ellers har flere barnehager, skoler, andre institusjoner og privat personer vært med å bygge opp byen. Nevnes spesielt at Kirkenes politistasjon har deltatt for første gang med politihuset med skilt. Man må jo ta godt vare på turistene våre! Også Finnmarkens to journalister ved Kirkenes avdelingen bidro med den splitter nye grensestasjonen som vi alle venter på. Her er det bare å kopiere for de statlige myndigheter!

God stemning for store og små tok seg god tid på biblioteket. Det smakte med pepperkaker, saft og kaffe en vinterlig og forblåst dag i byen vår.

Til dere som ikke fikk overvære åpning av pepperkakebyen, så er den utstilt på biblioteket i våre åpningstider tom 7. januar.

Ta en titt på Sør-Varanger Avis lenke, som dekket begivenheten i dag. Se her: http://bit.ly/1eOQ4Q6

Se livestream av byen i bibliotekets åpningstid her: http://bit.ly/1cZ5Zd3

P1000795_250x188.jpg P1000802_250x188.jpg P1000806_250x188.jpgP1000842_250x173.jpg P1000847.jpg