Våren 399 før Kristus satt den 70 år gamle Sokrates på tiltalebenken i Athen. Han var anklaget for blasfemi og for å ha fordervet ungdommen. 501 borgere var utpekt som jury ved loddtrekning, og Sokrates førte selv sitt forsvar.

Sokrates´ forsvarstale, nedtegnet av Platon, er et legendarisk manifest og et retorisk mesterverk som fortsatt kaster lys over viktige politiske og moralske problemstillinger. Når Toralv Maurstad går inn i rollen som den dødsdømte filosofen Sokrates, er det Stein Winge som har regien. Begge er nestorer innen hvert sitt felt i norsk teater.Sokrates´ forsvarstale med Toralv Maurstad er en unik mulighet til å oppleve en teaterlegende i en historisk klassiker.

I Riksteatrets andre oppsetning - Leve Posthornet -  i møter vi Ellinor, en kommunikasjonsrådgiver i slutten av trettiårene, som kjenner at hverdagen er full av gjentakelser. At tilværelsen mangler inderlighet. Når en kollega plutselig forsvinner og dør, må Ellinor overta en oppgave hun aldri i sitt liv hadde trodd at hun skulle klare. Slik finner hun også kjærligheten og den enkle måten å være sammen med andre på.

Vigdis Hjorth er kvinnen som tilfører norsk litteratur ”sex, drugs & rock ’n’ roll". Lenge før det ble trendy med selvutleverende romaner, skrev hun bøker som lå tett på hennes eget liv. For Leve posthornet! fikk hun Kritikerprisen i 2012 og fabelaktige kritikker.

Regissør Marit Moum Aune er kjent for å lage «teatersuksesser av bøker det er umulig å dramatisere», som Dag Solstads Genanse og verdighet for Nationaltheatret, Linn Ullmanns Nåde for Riksteatret og Olaug Nilssens Få meg på, for faen! for Det Norske Teatret