De fire renholderne (fra v.) Lene Espelid,Lill-Merete Røsæg, Elena Riise og Nina Karin Skogan har i nærmere to år vært gjennom både teoretisk og praktisk undervising i renholdsfaget. Undervisninga har foregått på Kirkenes videregåpende skole på Hesseng, og hver sjette uke har de hatt mellom en og tre dagers intens undervisning med lange dager.

fagbrev renhold  2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Underveis har de jevnlig måttet levere hjemmeoppgaver, og før de tok den endelige fagprøven 21.-23. september måtte renholderne gjennom en fem timers teoretisk prøve.

Renholder Nina Karin Skogan eer glad for at kvartetten har fått sitt velfortjente fagbrev etter nær to års skolering .

nina karin skogan

-Jeg mener det er viktig for oss å kunne kalle oss fagarbeidere. Det betyr at vi ikke lenger er ufaglært, og det er betyggende å kunne si at vi nå kan vårt fag og har papirer på det. Samtidig er det hevet over enhver tvil at dette bidrar til at vi som fagarbeidere føler oss mer stolte over yrket vårt og dermed vil synliggjøre oss mer, sier Skogan til svk.no  

Selv tok hun den teoretisk delen av fagprøven for femten år siden, og lett smilende påpeker hun at det kanskje var på tide å få alt på stell. Hun roser kommunen for tiltretteligging og sier det for øyeblikket er ytterligere to renholdere som holder på med fagprøven og vil avlegge denne før jul.

-Samtidig må jeg få oppfordre alle ufaglærte til å ta fagprøven, slutter hun.