Vi er i et ikke navngitt latinamerikansk land. Etter mange år med diktatur, vold og terror skal innbyggerne nå leve sammen i tilsynelatende fordragelighet. Under diktaturet ble Paulina tatt til fange. Hun ble utsatt for ulik tortur av sine fangevoktere , anført av en sadistisk lege som aldri viste sitt ansikt.

Mange år etter dette, er Paulina og ektemannen hennes, Gerardo, på vei hjem, men bilen punkterer. De får hjelp av en fremmed, og Paulina kjenner igjen stemmen, lukten og oppførselen hans, og gjenkjenner ham som sin voldtektsmann og torturist. Paulina tar ham til fange for å tvinge frem en tilståelse. Gerardo er derimot ikke overbevist mannens skyld. Dermed oppstår usikkerheten om hvorvidt Paulina er paranoid, eller om denne mannen er skyldig.

Sentralt er spørsmålet om hvordan overgripere og ofre skal klare å leve sammen etter at diktaturet har falt og demokratiet er gjenopprettet. Teksten ble skrevet i 1990, og hadde urpremiere i 1991. Stykket er også filmatisert av Roman Polanski, med Sigourney Weaver og Ben Kingsley i hovedrollene.

Forestillingen spilles på Sør-Varanger kultursal, og har en varighet på ca. 1 og 40 minutter.

Sør-Varanger kommune står som arrangør. Og Teatervenner Norge avd Sør-Varanger åpner dørene en time før forestillingen med teaterkafe.