Thea Teigen (Neiden), Mailiss Fløtten Andreassen (Sandnes), Eivind Braaten Blix (Bjørnevatn) og Kristine Karikoski(Bjørnevatn) begynte nylig på en fire til fem års desentralisert lærerutdanning i regi av Høgskolen i Telemark på Notodden. De er alle etablerte i forhold og ansatt på Sandnes skole i dag, og får dermed nyttig praksis som lærere samtidig som jobben gjør at de slipper å ta dyre studielån. Felles for dem alle er også at de tar sikte på å jobbe som lærere i Sør-Varanger etter endt utdanning. Med unntak av Thea Teigen, som kommer fra en liten plass ved Namsos, er alle studentene fra Sør-Varanger. Thea har sammen med samboeren kjøpt hus og 500 mål i Neiden, og trives så godt i den flerkulturelle bygda at hun gjerne kan jobbe andre steder enn Neiden, selv om hun sikter på en jobb ved Neiden oppvekstsenter. - Når man trives en plass, vil man selvsagt også bo der, sier hun til svk.no

sandnes skole lærerstudenter og rektor ann karin sirma tellefsen

De andre har praksis fra Bøkfjord, Tårnet og Sandnes skoler, og sier de er meget godt fornøyd med opplegget .

- To, tre dager i uka følger vi fjernundervisninga fra Notodden på PC. I samarbeid med skolen har vi tilpasset vår arbeidsdag med undervisninga, og det fungerer kjempefint, sier Kristine Karikoski, og får støtte fra mednikkende kolleger.

Mailiss Fløtten Andreassen forteller videre at de tre ganger i året er ei knapp uke på Notodden med hektiske dager med intens undervisning. - Det er så hektisk at vi knapt får smakt på studentlivet, smiler hun.

 

 

SKRYT TIL SANDNES SKOLE: Eivind, Kristine, Thea og Mailiss skryter av Sandnes skole som arbeidsplass og base for sin lærerutdaninng, noe rektor Ann Karin Tellefsen i front synes er svært så hyggelig

 

Eivind Braaten Blix har jobbet på Sandnes skole i to og et halvt år, og er glad for at de får jobbe på nettopp denne skolen i studietida.

- Sandnes skole er på mange måter en foregangskole med mye dynamikk, flinke og utviklingsorienterte ansatte og en suveren ledelse, sier han og roser skolen for profesjonell tilretteleggelse og en enestående positiv velvilje .

Eivind har samtlige med seg på at skolen gjør mye for at de skal trives, og gir direkte uttrykk for det til en fornøyd rektor Ann Karin Sirma Tellefsen, som også roser studentene for vilje til å stå på for å ta utdanning samtidig som de er i jobb.

-At vi på Sandnes skole skal få bidra til å rekruttere faglærte lærere til kommunen ser vi bare på som hyggelig og motiverende.