Det hele starta i 2020 da kommunen i siste liten fikk tildelt noen ekstra koronakroner som skulle brukes til å kompensere barn og unge for tida skolene var stengte fra mars til mai. Man åpnet da to ulike tilbud, sommerskole på dagtid for mellomtrinnet (barnetrinnet hadde et tilbud gjennom SFO) og sommerklubb for ungdomstrinnet og VGS. Denne delingen har man holdt fast ved siden. Ungene på sommerskolen fikk da, som nå, oppleve turer i nærområdet og distriktene, bading, vannlek, hobbyaktiviteter, gaming, matlagning, nye vennskap og lek med jevnaldrende så vel som engasjerte medarbeidere. Ungdommene på ungdomsklubben fikk sitt ønske om en hengeplass oppfylt, og staka i stor grad ut kvelden og menyen på egenhånd.

 

Nytt av året er at vi kan tilby de samme gode aktivitetene og opplevelsene, men nå i et flott, moderne lokale. E-sportrommet er blitt svært populært i alle aldersgrupper og nærheten til sjøen har gitt oss mange nye bade- og fiskeskrøner å fortelle om hjemme.

 

De ansatte på sommerskolen er lokale ressurspersoner som for tida henter kunskap om pedagogikk og undervisning på ulike universitet og høyskoler rundt omkring i landet. Sommeren bruker de til å gi tilbake til hjemkommunen ved å utøve lært kunnskap, og de gir selv tilbakemelding om at jobben er utrolig givende og morsom. Ungdomsklubben drives av en kombinasjon av gamle travere på klubben, studenter under utdanning og lokale ungdommer i sommerjobb.  

 

Årets sommerskole er finasiert gjennom budsjettvedtak som generøse politikere har fattet etter å ha sett de gode resultatene av sommerskoleprosjektet de foregående årene. Dette er både  vi og sommerskolebarna svært takknemmelige for. Ungdomsklubben har derimot fått midler fra Gjensidigestiftelsen for andre året på rad. Dette er også svært kjærkomne midler. I fjor brukte vi gjensidigemidler på å utvide åpningstidene og kjøpe inn Stand Up Padle-brett til Basen. I år utvider vi med diverse ekskursjoner og har også fått støtte til å ha ungdom i sommerjobb på Basen 2.0. Vi ønsker med dette å benytte muligheten til å takke bidragsytere, foresatte, samarbeidspartnere, medarbeidere, barn og ungdom for nok en flott sommer på Basen 2.0

 

P.S. Visste du at vi har en fullt utstyrt bandbinge utenfor hos oss? Der kan både unge og voksne leie seg inn for å øve. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål.

 

 

 

Hva jobber vi med fremover?

Først og fremst ønsker vi hele Sør-Varanger velkommen til åpen basseng lørdag 23. juli 12.00-18.00. Dette blir startskuddet for vårt nye Åpen hall-prosjekt, støttet gjennom Bufdir. Her ønsker vi å utvide tilbudet til barn og unge i kommunen gjennom et tettere samarbeid med lag og foreninger. Basen har i en årrekke arrangert åpen hall i Barentshallen tre til fire ganger i året, men vi ser at behovet er langt større enn vår kapasitet. Vi ønsker nå å fri til frivillige lag og foreninger og ber ildsjelene rope høyt. Vi sponser ditt lag/forening med sårt tiltrengte dugnadsmidler mot at dere tar på dere arrangørrollen og tilbyr et åpent, gratis arrangement for barn og unge. Kanskje er ditt lag eksperter på dart og vil invitere til turnering? Eller kanskje klatrer dere høyt? Flyr lavt? Turner rundt eller skyter bedre enn venstrefoten til Beckham? Tar dere på dere arrangørrollen sponser vi i tillegg lett servering og skyss hjem fra arrangementet. Her har både laget ditt og alle kommunens barn og unge mye å vinne. Vi gleder oss til et godt samarbeid med DEG, kjære ildsjel.

 

 

Gunnhild Jørginsdóttir Brimheim og Jørn A. Gjertsen, på vegne av alle oss på Basen 2.0,

ønsker dere en riktig god sommer og en aktiv høst.