Dette sier Norge.no i pressemeldingen ved lansering av taleportalen:

"Norge.no, den nasjonale veiviseren i det offentlige, har lansert en ny tjeneste: Norge.no sin taleportal. Dette er en telefontjeneste som formidler offentlig informasjon via moderne taleteknologi. Målet er å gjøre offentlig informasjon bedre tilgjengelig for flere.  

I taleportalen får man informasjon hentet fra nettsidene til Norge.no. Ved hjelp av egen stemme eller telefontaster, navigerer man i menyer og kan velge mellom å få nyheter fra forvaltningen, søke informasjon om spesielle temaer eller kontaktinformasjon til offentlige myndigheter. På dagtid kan man også velge å bli satt over til operatører ved Norge.no sin publikumstjeneste. Taleportalen er en gratis tjeneste for brukere som ringer fra fasttelefon. Nummeret er 800 30 301.

 

Taleportalen er en viktig satsning i Norge.no sitt arbeid med økt tilgjengelighet. Det finnes i dag mange verktøy som gjør tjenester på Internett lettere tilgjengelige bl.a for synshemmede. Taleportalen krever derimot ikke bruk av pc, og er et supplement til Internett-baserte informasjonstjenester. Taleportalen er for alle som ikke søker informasjon via Internett og som har nytte av å lytte fremfor å lese. "

Se også norge.no sin omtale av taleportalen