• I forbindelse med smitteoppsporing har enda en person fått påvist Covid-19, noe som var forventet grunnet nærkontakt og høy risiko for smitte, sier smittevernlege Drude Bratlien.

Personen har det etter forholdene bra og er i isolasjon i eget hjem. Personen vil få personlig smittevernrådgivning. Helsetjenesten vil følge vedkommende opp.

  • Vi anser at begge tilfellene vi har i Sør-Varanger kommune er fra samme utgangspunkt, det betyr at vi ikke har oppdaget nye kilder for Covid-19 i kommunen. Dette tilfellet ble oppdaget gjennom smitteoppsporing, og andre undersøkte nærkontakter er alle testet negative, sier Bratlien.

Smittevernlegen kommer med en oppfordring til befolkningen.

  • Vi vil sannsynligvis få flere tilfeller i Sør-Varanger kommune. Det viktigste folk kan gjøre er å holde seg hjemme, holde avstand og vaske hendene ofte og nøye, sier Bratlien.

Sør-Varanger kommune ber om forståelse for at man må balansere prinsippet om meroffentlighet opp mot personvern.

  • Hvilken informasjon Sør-Varanger kommune kan gå ut med er basert på en helhetlig vurdering. I denne saken vil vi ikke kommentere ytterligere angående personen som har fått påvist Covid-19. Vi ber om respekt for det, og en forståelse for at kommunen ønsker å gi mest mulig informasjon om tilfeller, men at dette må balanseres med personvernhensyn, sier Bratlien.

Sør-Varanger kommune har per 30.mars 2020 2 bekreftede tilfeller av Korona-viruset (Covid-19).

Har du generelle spørsmål om korona-viruset, se www.svk.no og www.fhi.no 

Har du symptomer eller bekymringer, les denne siden først!