Dette er andre året gymlærerne ved Pasvik skole samarbeider med GSV og grensestasjonen på Svanvik for å få gjennomført råking i svømme- og livredningsopplæringen for elevene på 8.-10.trinn.

Været var upåklagelig og temperaturen lå på 0 grader da elevene skulle ut i vannet torsdag 2. mars. Råka hadde grensestasjonen gjort klar til råking med sine soldater.   

Økta startet med at Stabssersjant Lars Gausen viste frem en isblokk og snakket om sikker og usikker is. Elevene er kjent med hvor det kan være utrygg is på elva og på andre vann, men det å gå igjennom det på denne måten er nyttig.

Mange av elevene deltok på råking sist skoleår, men for 8. trinn er dette nytt. Å få kontroll på pusten etter å ha kommet ut i kaldt vann er ikke nytt for elevene, for livredningsopplæringa om høsten foregår i kaldt vann på Utnes. Men dette er litt annet, og stemninga er spent før vi kommer i gang. Før elevene går ut i vannet, er det svømmelærer Annlaug Lilleeng som hopper uti. Stabssersjanten følger hele tida nøye med, og sørger for sikkerheten.

Elevene jobber sammen i par, slik at den som har vært i vannet følges opp til ei varm badstu av kameraten sin.

Skolen takker GSV og Grensestasjonen på Svanvik for godt samarbeid!