I år er det ti års jubileum for denne koselige tradisjonen på biblioteket.

Også i år er det en kjent person som har fått det ærefulle vervet å bli utnevnt til borgermester, og som åpner pepperkakebyen «Kirkenes – Vinterbyen».  Den som får den store æren er vår ordfører Cecilie Hansen i Sør-Varanger kommune. Vi er svært glade for at hun takket ja til vervet.  Hun vil ved utnevnelsen få overrakt et «borgermesterkjede». Og som seg hør og bør, skal den nyutnevnte borgermesteren holde en tale i forbindelse med åpningen av Pepperkakebyen 2014.

 

 

Program:

  1. Biblioteksjefen ønsker velkommen
  2. Sandnes Ungdomskor m/dirigent Sigrid Sæterhaug underholder
  3. Årets «borgermester» utnevnes
  4. «Borgermesteren» holder tale til bakerne
  5. Byen åpnes
  6. Vi serverer saft, te, kaffe og selvfølgelig pepperkaker!

I år er det 18 påmeldte bakere; både skoler, SFO, barnehager, private m.m. Vi som jobber på biblioteket gleder oss stort til åpningen.

Som alltid vil Frelsesarmeen ha en innsamlingsbøsse stående i nærheten av byen vår.  Pengene vil i år gå til ukrainske flyktningbarn i Murmansk.

I tillegg til pepperkakebyen, har biblioteket en stor utstilling med julebøker, julefilmer, julemusikk og lydbøker i første etasje.  Denne utstillinga er allerede klar, og her kan man låne alle de tradisjonsrike bøkene som bare MÅ leses hver jul og selvfølgelig mange nye bøker.

Vi ønsker alle velkommen til åpningen av pepperkakebyen onsdag 2. desember k.12.00!

 

Bildet viser fjorårets pepperkakeby.