Sør-Varanger kommune følger innføringen av nasjonale tiltak i forbindelse med smittesituasjonen i samfunnet.

I hovedsak vil det for enkeltepersoner medføre påbud om avstand der man kan og munnbind der det er eller kan bli vanskelig å opprettholde meteren.

Antall personer som kan samles i private hjem og arrangement begrenses.

 

For virksomheter som serveringssteder, kjøpesentre, butikker og treningssentre skal bransjetiltak innføres i henhold til tiltak om begrensning av antall for å opprettholde 1 meters avstand. Tiltakene er listet på regjeringen.no og kan kan finnes ved å følge link.

  • Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder. Påbudet gjelder også for ansatte med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.
  • Munnbindpåbud gjelder også hos frisører, hudpleiere og andre en-til-en-virksomheter.
  • Det er allerede nasjonal anbefaling om å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand, for eksempel når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller på vei ut av en fotballstadion.

Der det ikke er mulig å vite hvor mange som er i lokalet anbefaler kommunen at man bruker munnbind mens man er i lokalet.

 

Dersom du har symptomer på luftveisinfekjson skal du holde deg hjemme og det anbefales at du tester deg på teststasjonen i Kaisvingen.

Du skal ikke hente tester på rådhuset dersom du har symptomer.

 

Tester til eget bruk fås kjøpt på byens apotek og Narvesen. Hjemmetester deles også ut på kommunens teststasjon i Kaisvingen og på Servicekontoret.

 

Spm rettes til undertegnede

 

Per Christian Ludvigsen

Kontorsjef

Administrasjonsavdelingen

 

Kommunevåpen til outlooksignaturSør-Varanger kommune

         -  En grensesprengende kommune -

 

Tlf: 95249389

E-post: per.christian.ludvigsen@sor-varanger.kommune.no