Kommunens teststasjon for testing for korona (SARS-CoV2) hurtigtester og PCR ble avviklet 12/4-22 etter nasjonale smitteverntiltak og generelle anbefalinger om isolasjon og testing ble opphevet.

Dersom du skal ut å reise må du sjekke smittevernregler i landet du skal reise til/via før du reiser. Det kan være andre regler og bestemmelser enn i Norge.

Det er ikke lenger et generelt råd i Norge at man bør teste seg ved symptomer:

 

Om koronatest - FHI

 

Føler man seg syk med feber og/eller luftveissymptomer bør man holde seg hjemme til man er i bedring, helst feberfri. Velger man å teste seg (med selvtest) og den er positiv, så utløser det ingen isolasjon eller andre lovfestede tiltak. Rådet fra FHI er å holde seg hjemme/med færrest mulige kontakter, et par dager. Smittede kan i prinsippet gå på jobb, butikk, arrangementer, men man henstiller til at folk med kjent smitte og/eller symptomer unngår denne typen eksponering et par dager. Bruk evt munnbind ved behov for kontakt med andre, spesielt personer i risikogruppen.

 

Selvtester:

Rådet til befolkningen er å bruke selvtest, hvis man har behov for test. Det er fortsatt mulig å hente slike på Servicekontoret på rådhuset i vanlig åpningstid.

 

PCR-test:

Kommunens teststasjon er lagt ned og dermed tilbys hverken antigen hurtigtester eller PCR.

Kirkenes Legesenter utfører kun antigen-test/PCR-tester som klinisk test, altså ved behov for medisinsk diagnostikk ved sykdom. Ved akutt behandlingskrevende sykdom skal man kontakte lege/legevakt.

 

Reise-tester:

Legekontoret tar IKKE prøver (hverken hurtigtester eller PCR) for verifisering til reise, attester og forsikringssaker. Skal man på reise med krav om test må man selv undersøke muligheten for privat tilbud evt. på Gardermoen.

Verifisering av positiv hjemmetest til forsikringsselskap er ikke en helsetjeneste og kommunen har ikke tilbud om en slik tjeneste.

 

Spørsmål til denne artikkelen rettes til undertegnede.

 

Per Christian Ludvigsen

Kontorsjef

Administrasjonsavdelingen

 

Kommunevåpen til outlooksignaturSør-Varanger kommune

         -  En grensesprengende kommune -

 

Tlf: 95249389

E-post: per.christian.ludvigsen@sor-varanger.kommune.no