Denne uken var det presseslipp på høstens oppsetninger av Riksteatret. Sør-Varanger kommune kan glede seg til å ta i mot forestillinger for både store og små.

Onsdag 22. oktober kommer forestillingen «Førstereis» med Helge Jordal i hovedrollen til Kirkenes. Om lag 15.000 publikummere har sett han i forestillingen Førstereis på Den Nationale Scene i Bergen, som Bergens Tidende karakteriserte som «En strålende teateropplevelse».  Nå skal han reise kysten rundt med historien om guttehjemsbarnet som rømte til sjøs.  Førstereis har som utgangspunkt sjøfartstiden i Norge etter andre verdenskrig, da redningen for mange gutter og unge menn lå i muligheten for å dra til sjøs.

Også de minste barna får sitt denne høsten, i det klassiske brødrene Grimm-eventyret Hans og Grete.  Denne kritikerroste oppsetningen, sett av 35 000, er laget av teaterkompaniet NiE, som høster lovord fra både publikum og presse for sine fantasifulle forestillinger.  Det klassiske eventyret blir fortalt som en fantasifull barneforestilling spekket med musikk og oppfinnsom fortellerglede. Hans og Grete kommer til Sør-Varanger kultursal torsdag 27. november.

Kjøp billetter nå og oppnå tidligkjøpsrabatt (100 per billett - fram til 1. august) på http://kirkenes.aurorabillett.no/  eller Thon Hotel Kirkenes