De to unge damene er begge bygdejenter. Stine på 22 er oppvokst mellom Storskog og Jarfjordbotn,like ved Ulveskaret der bestefaren bor.Camilla på 26 er oppvokst på Elvenes. til daglig tjener de til livets brød ved henholdsvis Eldresenteret og Kirkenes sykehus. Som henholdsvis hjelpepleier og sykepleier.

stine tharaldsen

 Camilla Svegård H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unge Svegaard (t.h) ble høyrepolitiker til tross for en knallrød oldefar, som gjorde en stor jobb som fagforeningskjempe. 

-Forenklet sagt kan du si at jeg ble høyrepolitiker fordi jeg ønsker at vi bør ha mer råderett over våre egne liv, samtidig som jeg har lyst til å være med på å utvikle lokalsamfunnet, sier camilla til svk.no

Hun har også tatt utfordringa med manglende rekruttering på alvor, og mener det er viktig å ha unge mennesker med i politikken. Barnehager og kvalitet i skolen er småbarnsmorens hjertesaker.

    -Samtidig vil mitt politiske liv være lærerikt, og jeg blir kjent med mange nye mennesker, sier Camilla som så langt er meget fornøyd med mottakelsen.

-Jeg har bare blitt godt mottat av alle, uansett parti, og det er selvsagt hyggelig og lovende,mener hun.

camilla svegaard  stine Tharaldsen

 

 

 

 GODT MOTTAT: Både Stine og Camilla sier de har fått en fin mottakelse av alle i kommunestyret, og mener dette lover godt for framtidig samarbeid

 

 

 

 

 

Stine Thareldsen er med sine 22 år på baken den aller yngste i kommunestyret  . Hun har vært politisk engasjert siden hun var med i elevrådet på Tårnet skole, før det ble Senterungdommen og etterhvert Senterpartiet og debut som lokalpolitiker i kommunestyret i høst. Stine er også valgt til leder i utvalget for levekår.

I likhet  med Camilla synes Stine at hun er godt mottat   på tvers av partiene.

-Dette synes jeg lover godt for samarbeidet, som må ligge i bunn for å oppnå de gode løsningene.

Også Stine har en bestefar med politisk fortid, -for Høyre, men for Stine var det naturlig å gå inn i i Sp med sin klare distriktsprofil.  

-De saken jeg er mest opptatt av er helse-eldrepolitikk og skole, slutter den unge politikeren og småbarnsmoren, som gleder seg til å komme ordentlig igang med det politiske arbeidet.